Vicepremierul Cornel Pieptea spune că, în urmă cu trei săptămâni, a atras atenţia public asupra situaţiei în care se află RADET, ca urmare a neîndeplinirii promisiunii făcute în urmă cu doi ani de Sorin Oprescu şi Victor Ponta privind fuziunea RADET – ELCEN.

"Am trimis oficial o scrisoare premierului şi primarului general în care le ceream să-şi respecte promisiunile şi să-şi asume responsabilităţile care le revin pentru a nu lăsa sute de mii de bucureşteni fără apă caldă şi căldură şi mii de angajaţi ai RADET pe drumuri, având în vedere situaţia de faliment a regiei. Nici Victor Ponta şi nici Sorin Oprescu nu au răspuns la scrisoarea oficială trimisă şi nu au luat nicio măsură, demonstrând astfel cât de mult le pasă nu doar de respectarea promisiunilor făcute, ci şi de soarta sutelor de mii de bucureşteni care pot rămâne în orice moment fără apă caldă şi căldură, deşi locuiesc într-o capitală europeană", a menţionat viceprimarul. Potrivit acestuia, lucrurile s-au agravat în cele trei săptămâni.

"Am ajuns în situaţia tragi-comică în care sediul central al RADET, furnizorul de apă caldă şi căldură al Capitalei, a rămas chiar fără apă caldă şi căldură, deoarece regia are restanţe de milioane de lei la gaze. Acesta este doar începutul. Momentul în care sute de mii de cetăţeni ai Capitalei nu vor mai beneficia de apă caldă şi căldură, deşi au facturile plătite la zi, este iminent. De asemenea, nu mai puţin de 13 puncte termice sunt pe punctul de a fi închise urgent, întrucât nu respectă condiţiile legale de siguranţă şi securitate. Iar dacă la situaţia descrisă mai sus adăugăm somaţiile trimise săptămânal de furnizorii de energie electrică şi gaze privind restanţele de zeci de milioane de lei şi faptul că RADET are, de patru luni, poprire de 100% pe conturi, avem imaginea colapsului în care se află această regie", avertizează vicepremierul Cornel Pieptea, într-un comunicat de presă.