Declaraţia sa a atras critici din partea unor experţi, care consideră că astfel de afirmaţii ar putea duce la anularea contractului.

''Există un program important pentru dezvoltarea Flotei Ruse la Marea Neagră. Perspectivele sunt multe şi sunt legate în primul rând de modernizarea Flotei, prin primirea unor noi tipuri de armament, prin dezvoltarea infrastructurii'', a spus comandantul rus.

El a indica că, în viitorul apropiat, se aşteaptă sosirea la Sevastopol a şase fregate din proiectul 11356, care se construiesc la Kaliningrad (enclavă rusă la Marea Baltică), şi a şase submarine. ''Vom vedea, va fi şi o navă de desant de tip Mistral'', a mai afirmat amiralul rus, citat de RIA Novosti, preluată de Agerpres.

Igor Korocenko, redactor-şef al revistei ruse 'Apărarea Naţională', a atras atenţia că declaraţia comandantului Aleksandr Viko ar putea duce la anularea contractului de către Franţa, în contextul condamnării de către Occident a anexării Crimeii la Rusia. ''A afirma că o navă de tip Mistral ar putea intra în componenţa Flotei ruse la Marea Neagră riscă să pună Franţa în situaţia de a anula contractul, având în vedere reacţiile Occidentului la anexarea Crimeii la Rusia. În acest caz, niciuna din nave nu va fi livrată Rusiei'', a apreciat Igor Korocenko.

În urma criticilor la adresa declaraţiilor comandantului Aleksandr Vetko, un purtător de cuvânt al Statului Major General rus a dat asigurări pentru RIA Novosti că planurile de utilizare a celor două portelicoptere Mistral nu au fost schimbate şi că ele vor face parte, aşa cum a fost stabilit, din Flota Pacificului.

De menţionat că, deşi oficialii francezi au criticat Moscova pentru anexarea Crimeii şi pentru susţinerea acţiunilor separatiştilor din estul Ucrainei, aceştia au refuzat să anuleze contractul, în valoare de 1,2 miliarde de euro, pentru livrarea a două nave de război Mistral către armata rusă. Presa franceză scria luni că, în pofida crizei din Ucraina, Franţa nu are nicio intenţie de a-şi suspenda livrarea către Rusia a celor două nave de război.