Evenimentul Zilei > International > VIAȚA unui ÎNALT DEMNITAR PALESTINIAN, în mâinile MEDICILOR ISRAELIENI
VIAȚA unui ÎNALT DEMNITAR PALESTINIAN, în mâinile MEDICILOR ISRAELIENI

VIAȚA unui ÎNALT DEMNITAR PALESTINIAN, în mâinile MEDICILOR ISRAELIENI

Negociatorul șef al președintelui Autorității Palestiniene, Saeb Erekat, se află pe listele de așteptare pentru un transplant pulmonar la clinicile din Israel, după ce fibroza pulmonară i-a afectat șansele de supraviețuire.

Saeb Erekat, este una dintre cele mai importante figuri publice palestiniene, secretar general al OELP (Organizația pentru Eliberarea Palestinei) se află în stare critică ca urmare a fibrozei pulmonare iar șansele sale de supraviețuire depind de efectuarea unui transplant pulmonar la o clinică din Israel, scrie jerusalem post.

Fibroza pulmonară este o afecțiune gravă a plămânilor  care poate duce la cicatrizarea acestora. Pe măsură ce țesutul pulmonar se cicatrizează, bolnavului îi va fi din ce în ce mai dificil să respire.  

Având în vedere starea sănătății sale, Erekat și-a redus foarte mult ieșirile  publice și, uneori, necesită mască cu  oxigen pentru putea  respira, potrivit jurnaliștilor de la publicația Ynet.

Erekat, unul dintre arhitecții acordurilor de la Oslo, va fi înlocuit temporar de către șeful serviciului palestinian de informații, Majid Faraj.