Evenimentul Zilei > Social > Veterinarii deschid sezonul la vânătoarea de Covid. Acuzații grave la adresa ministrului Sănătății
Veterinarii deschid sezonul la vânătoarea de Covid. Acuzații grave la adresa ministrului Sănătății

Veterinarii deschid sezonul la vânătoarea de Covid. Acuzații grave la adresa ministrului Sănătății

Războiul din culisele actualei crize sanitare continuă cu acuzații grave la adresa echipelor de control detașate de ministrul Sănătății la Galați, unde conducerea Spitalului Județean și autoritățile județene susțin că un veterinar fost trimis să facă verificări la unitatea spitalicească.

Autoritățile din Galați reclamă faptul că echipa de control trimisă de Nelu Tătaru la Spitalul județean era condusă de un medic veterinar, însoțit și de un jurist și un medic radiolog. Cotroalele au fost dispuse de ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, care săptămâna trecută a făcut o vizită la Spitalul Judeţean din Galaţi, afectat de epidemia de Covid 19.

„Au fost două echipe de control trimise de Ministerul Sănătăţii, una de epidemiologi, iar cealaltă echipă, de la Corpul de Control. O echipă formată dintr-un medic veterinar, un jurist şi un medic radiolog, care a verificat funcţionarea spitalului. Acum, să mă ierte Dumnezeu, dar nu cred că un medic veterinar sau un jurist are competenţa să verifice Spitalul Judeţean din punct de vedere a ceea ce înseamnă activitatea epidemiologică. Au fost câteva bibliorafturi cu anchete epidemiologice şi, din păcate, cei care au venit şi au controlat au fost destul de superficiali“, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, conform presei locale.

„Ne așteaptă turiștii pe litoral”

Managerul Spitalului Judeţean Galaţi a mărturisit că epidemiologii detaşaţi de la Constanţa au stat câteva ore şi apoi au plecat spunând că îi aşteaptă turiştii pe litoral.

„Doamnele doctor de la Constanţa au venit duminică la ora 12.00, au stat trei ore şi au cerut anchetele epidemiologice… au plecat apoi luni la prima oră, spunându-ne că le aşteaptă turiştii de pe litoral. Acesta a fost ajutorul din partea ministerului. Acele patru cadre medicale epidemiologice care trebuiau să vină să ne ajute, trebuiau să stea printre noi şi astăzi. Ele au plecat a doua zi de dimineaţă, ne-au prezentat procesul verbal spunându-ne că în ambulatoriu, acolo unde avem zona tampon, era uşa închisă. Păi uşa era închisă pentru că era o clanţă, pur şi simplu. Cam acesta a fost controlul”, a explicat Alina Dobrea, managerul Spitalului Judeţean din Galaţi.

De asemenea, directorul Spitalului din Galați a mai spus că medicul veterinar a fumat în birou și nu a respectat regulile de protecție. „A treia zi a venit controlul de la Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii. Doamna medic veterinar stătea într-un cabinet la Direcţia de Sănătate, ne-a chemat la raport fumând ţigară după ţigară, fără niciun fel de protecţie. Uitându-se pe geam a văzut cadrele noastre medicale de la UPU, echipate în combinezoane, care şi-au permis, aşa mi-a atras atenţia, că de ce vor să bea apă. Iar dumnealor, ţigară după ţigară, fumau în acele cabinete.. Şi au plecat şi domnii de la Ministerul Sănătăţii, ne-au rezolvat toate problemele”, a precizat Alina Dobrea. Managerul unității medicale a declarat că măsurile dispuse sunt abuzive şi că le va contesta.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: