Juan Jasso, fost soldat american originar din Texas, trăieşte de 18 ani în Marea Britanie. Incidentul s-a petrecut, marţi dimineaţă, într-un tramvai din Manchester, după ce americanul le-a atras atenţia puştilor că vorbesc nepotrivit într-un mijloc de transport în comun.

“Dă-te dracului jos din tramvai acum”, “Mai bine taci ca să nu fi deportat” sau “Du-te înapoi în Africa”, i-a spus gaşca pusă pe harţă.

“Sunteţi extrem de ignoranţi şi deloc inteligenţi, realizaţi asta?”, le-a răspuns Jasso, moment în care unul din tineri s-a apropiat şi a turnat pe veteran din berea pe care o ţinea în mână. Au coborât apoi din tramvai strigând “Imigranţi nenorociţi”.

 Potrivit latino.foxnews.com, Poliţia din Manchester a reţinut doi tineri de 20, respectiv, 18 ani şi un minor în vârstă de 16 ani, sub suspiciunea de tulburare a liniştii publice. Anchetatorii urmează să cerceteze în continuare acuzaţiile lui Juan Jasso.

Acesta din urmă este profesor de educaţie fizică la un important colegiu din Manchester. El a povestit jurnaliştilor că este a doua oară în cei 18 ani petrecuţi în Marea Britanie când se confruntă cu aşa ceva şi consideră că rezultatele recentului referendum, prin care britanicii au votat părăsirea UE, a alimentat pornirile xenofobe ale unora.