Ministrul Muncii pregăteşte un proiect de lege care-i priveşte pe cei care au şi pensie dar lucrează şi la stat

“Da, se lucrează la un proiect de lege, în cadrul echipei mele, la Ministerul Muncii. Am făcut o primă lectură a unei variante pe care echipa mi-a prezentat-o, urmează să o finalizăm pe măsură ce colectăm toate informațiile legate de persoanele cărora li s-ar aplica o asemenea prevedere”, a declarat Violeta Alexandru.

“În foarte scurtă vreme, voi prezenta o propunere coerentă colegilor mei de cabinet, urmând să decidem care este forma finală, respectiv care este calea, în ce măsură va fi prins într-un proiect de lege, trimis Parlamentului sau va fi prins în altă formă de reglementare. Deocamdată, suntem în plin proces de elaborare a unei prime variante”, a mai adăugat ministrul.

O persoană la pensie care se angajează la stat înseamnă că este în plină formă de muncă

“Trebuie să existe existe o justă măsură pentru cei care, deşi au vârsta de a putea lucra, beneficiază de pensie, după care se angajează în sistemul public. Are legătură cu justeţea unei măsuri faţă de o situaţie dată în care o persoană, deşi în plină formă de muncă, după ce primeşte pensia se angajează tot într-o instituţie publică, de unde vine concluzia că ea poate munci în continuare“, a concluzionat ministrul Muncii.

Amintim că, în 2008, Guvernul Boc a adoptat o Ordonanță de Urgență similară, care ulterior a fost atacat la Curtea Constituțională de Avocatul Poporului. CCR a admis sesizarea, precizând că prevederile OUG afecteaza drepturile fundamentale privind dreptul la munca şi dreptul la pensie, notează b1.ro

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu anunţă înghetarea salariilor şi concedieri din aparatul bugerat

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, anunță înghețarea salariilor demnitarilor,  reducere a cheltuielilor prin concedieri din apartul bugetar, interzicerea cumulului pensiei cu salariul şi eliminarea pensiilor speciale.
Ministrul Finanțelor, Florin Ciţu a declarat astăzi la Realitatea Plus că îngheţarea salariilor demnitarilor sau interzicerea cumulului pensiei cu salariul la stat sunt printre măsurile luate în calcul de Guvernul Orban pentru reducerea cheltuielilor pe anul viitor și pentru încadrarea într-un deficit de aproximativ 3,5%. Ministrul a mai spus că nu poate rămâne acelaşi aparat bugetar, deci vor exista şi concedieri.