Evenimentul Zilei > Social > Vești proaste pentru TOȚI românii, în toiul iernii! Ce se întâmplă cu gazele naturale
Vești proaste pentru TOȚI românii, în toiul iernii! Ce se întâmplă cu gazele naturale

Vești proaste pentru TOȚI românii, în toiul iernii! Ce se întâmplă cu gazele naturale

Industria românească de extracţie şi prelucrare a gazelor naturale va fi afectată de schimbările propuse la regimul de taxare onshore analizate recent de Parlament.

Asociaţia Română a Companiilor de Explorare şi Producţie Petrolieră (ROPEPCA) a atras atenția că efectele negative ar putea să se 
răsfrângă inclusiv asupra buzunarelor consumatorilor de energie.

Reamintim că în cadrul dezbaterilor din comisiile de specialitate ale Camerei Deputaţilor privind impozitarea veniturilor suplimentare obţinute ca urmare a dereglementării preţurilor din sectorul gazelor naturale din 27 noiembrie s-a propus eliminarea posibilităţii deducerii redevenţei din impozitul pe veniturile suplimentare precum şi aplicarea acestui impozit luând în calcul un preţ de referinţă nerealizat.

Asociația anunță că există un risc crescut pentru scumpirea gazelor naturale:

„Riscul creşterii preţului gazului natural pe piaţa din România ca o consecinţă a amendamentelor fiscale propuse este considerabil. Întrucât investiţiile viitoare sunt descurajate, rata de declin natural al producţiei va accelera iar, într-un mediu cu cerere anticipată stabilă, volumele diminuate ale producţiei interne vor conduce la inflaţie şi la diminuarea puterii de cumpărare. Impactul asupra consumatorilor vulnerabili va fi semnificativ, întrucât această categorie este deja afectată de creşterea ponderii cheltuielilor cu încălzirea în bugetul total al gospodăriei”, se în comunicat, potrivit Agerpres.ro.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: