Evenimentul Zilei > Social > Vești mari pentru români. Au scăpat de o taxă substanțială! Vezi dacă te încadrezi
Vești mari pentru români. Au scăpat de o taxă substanțială! Vezi dacă te încadrezi

Vești mari pentru români. Au scăpat de o taxă substanțială! Vezi dacă te încadrezi

Noul Primar General al Municipiului București, Nicușor Dan, nu are în intenție să introducă o taxă pentru deținătorii de centrale termice de apartament, în perioada următoare.

Nicușor Dan, noul primar general, a comentat informațiile care circulă de câtva timp în spațiul public privind introducerea unei taxe pentru deținătorii de centrale termice de apartament. O astfel de taxă ar urmări să-i determine pe proprietarii de centrale termice să renunțe la confortul oferit de acestea și să revină în sistemul centralizat de termoficare.

„Ar fi absurd ca o astfel de taxă să fie instituită de Primăria Generală, în condițiile în care nu este în stare să genereze căldură și apă caldă pentru locuințele din București. În această vară un sfert din populația Bucureștiului a fost fără apă caldă”, a declarat Nicușor Dan.

Trebuie să ne pregătim pentru o iarnă foarte grea

Potrivit spuselor sale, lucrurile se schimbă în condițiile în care o asemenea taxă va fi introdusă de Guvern sau de Parlament și va fi aplicată la nivelul întregii țări.

„Dacă o astfel de taxă va fi impusă de la nivel central, atunci ea va deveni obligatorie și pe raza municipiului București. Nu vom avea ce să facem și va trebui să o aplicăm. Pe de altă parte, Primăria nu poate avea o astfel de atitudine și să introducă o astfel de taxă până când nu va fi rezolvată problema apei calde și a căldurii pentru bucureșteni”, a precizat noul primar al Municipiului București.

Nicuşor Dan, primarul general ales al Capitalei, a declarat, în acest context, că bucureşteni trebuie să se pregătească pentru o iarnă foarte grea în condițiile în care sistemul de termoficare este foarte prost, comparativ cu ceea ce se întâmpla în urmă cu 3 sau patru ani. El a precizat că din această cauză, numărul de avarii a crescut, iar până la reabilitarea acestuia situația va fi dificilă.

Pe de altă parte, primarul general ales al Capitalei, Nicuşor Dan, a precizat că va face tot ceea ce se va putea pentru ca intervențiile la avarii să fie rezolvate într-un timp mult mai scurt decât se întâmpla până acum. În opinia lui, începând din primăvară Primăria va trece la reabilitarea sistemului de conducte din fonduri europene.

„La termoficare trebuie să accesăm aceşti bani europeni care sunt disponibili pentru Bucureşti, pentru reabilitarea infrastructurii, pentru schimbarea cu tehnologii moderne a conductelor de pe inelul principal şi să începem din primăvara asta să le schimbăm. Avem bani până în 2020. (…) Sunt conducte de 40-50 de ani vechime. Conducta nouă, din 1000 de kilometri cât trebuie să schimbăm, s-a schimat un kilometru în aceşti 4 ani de mandat”, a mai spus Nicuşor Dan.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.