Evenimentul ZileiSocialVestea momentului pentru milioane de români! Banii pe care toți îi așteaptă. Ce sume se dau în următorii patru ani

Vestea momentului pentru milioane de români! Banii pe care toți îi așteaptă. Ce sume se dau în următorii patru ani

Vestea momentului pentru milioane de români! Banii pe care toți îi așteaptă. Ce sume se dau în următorii patru ani
Românii care doresc să călătorească pot să beneficieze de sprijin din partea Guvernului. La finele anului 2021, autoritățile politice din țară au adoptat o ordonanță de urgență prin care s-au angajat să ofere cetățenilor angajați la stat vouchere de vacanță până la sfârșitul lunii decembrie 2026. Măsura a fost luată după ce, în anul 2021, sectorul turismului românesc a fost încurajat chiar prin intermediul unei astfel de decizii.

Românii își propun ca în anul 2022 să călătorească mai mult, arată un nou studiu. Majoritatea cetățenilor vor ca în vacanțe să beneficieze de: flexibilitate, posibilitatea de a-și schimba locația stabilită inițial și de posibilitatea de a-și anula gratuit vacanța. Cele mai râvnite locuri din țară unde cetățenii vor să se relaxeze sunt stațiunile montane și litoralul.

Vouchere de vacanță pentru români în 2022

Astfel, potrivit unei ordonanțe de urgență adoptate de Guvern la sfârșitul anului 2021, românii care lucrează la stat – măsura nu se aplică angajaților de la privat și/sau de la companiile unde statul nu este acționar – vor beneficia de vouchere de vacanță în valoare de 1.450 lei.

Potrivit studiului realizat de Szallas Group, turiștii români au așteptări mari în ceea ce privește respectarea măsurilor sanitare impuse pe fondul pandemiei de coronavirus. Astfel, ei doresc ca personalul din stațiunile sau destinațiile turistice  să poarte mască de protecție.

Totuși, aproape 2/3 turiști au precizat că nu și-ar face rezervare la un local unde masca este obligatorie pentru oaspeți.

Măsuri de stimulare a turismului românesc

„Voucherele de vacanță au avut un rol important pentru industrie, pe de o parte, și pentru turiști, pe de altă parte. Au facilitat mai multe rezervări, mai ales că aproape toate unitățile de cazare acceptă acum și plata cu vouchere de vacanță, și au ajutat turiștii să călătorească mai des în România. Pe scurt, tichetele au fost cea mai bună investiție în turismul intern”, a declarat Rigo Ferenc, CEO Travelminit.ro.

Conform unui sondaj realizat de Travelminit.ro, „21% dintre respondenți au declarat că au călătorit în România datorită tichetelor de vacanță din partea statului”.

„Stațiunile montane (votate de 75% dintre respondenți) și cele de pe litoralul românesc (votate și ele în proporție de 44%) au fost destinațiile în care turiștii români au folosit voucherele de vacanță cel mai des.

85% dintre participanții la sondaj confirmă că numărul sejururilor în decursul unui an a crescut datorită tichetelor de vacanță primite”, se arată într-un comunicat citat de romaniatv.net.


Accesează: