Evenimentul ZileiActualitateBugetarii au primit cea mai bună veste înainte de Sărbători. După valul de scumpiri, apare prima ieftinire

Bugetarii au primit cea mai bună veste înainte de Sărbători. După valul de scumpiri, apare prima ieftinire

Bugetarii au primit cea mai bună veste înainte de Sărbători. După valul de scumpiri, apare prima ieftinire
Veste bună pentru bugetari! Pe lângă prelungirea voucherelor de vacanță, aceștia vor avea parte de tichete pe card. Românii vor beneficia de 1.450 lei, până la data de 31 decembrie 2026.

„Este un subiect în discuţie. Am prezentat în şedinţa de miercuri OUG într-o primă lectură, am speranţa ca la şedinţa de Guvern de vineri să fie adoptată această OUG care are lucruri mai noi faţă de trecut, faptul că aceste vouchere vor fi prelungite pentru 5 ani, până la finalul anului 2026. Este o primă veste bună, atât pentru salariaţi (…) cât şi pentru agenţii economici din domeniul turismului care vor ştii a de an cum să-şi facă planul de afaceri”, a declarat, miercuri seară, la TVR 1, Daniel Cadariu.

Acesta a declarat că valoarea voucherelor va rămâne de 1.450 de lei, dar românii vor avea parte de o surpriză.

Veste bună pentru bugetari înainte de sărbători

”O altă veste bună – am prevăzut că tichetele emise în anii 2019 – 2020 să poată fi folosite pe toată durata anului viitor. A venit o propunere şi din partea domeniului turistic, dar şi de la Ministrul Muncii de a limita până la jumătatea anului viitor valabilitatea acestor vouchere de vacanţă”, a mai declarat ministrul.

Ministrul a mai transmis că banii tichetelor noi se vor primi pe card, pe suport magnetic.

Sursa foto: arhiva EVZ

Guvernul a analizat miercuri, în primă lectură, ordonanţa de urgenţă privind modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene, care prevede acordarea voucherelor de vacanţă pentru angajaţii din sectorul bugetar, în valoare de 1.450 lei, până la data de 31 decembrie 2026.

În 2 decembrie, Ministerul Turismului a propus reluarea acordării voucherelor de vacanţă, fiind un ajutor de nădejde pentru bugetari.

Potrivit documentului, angajații vor avea parte de tichete de vacanță până în anul 2026. Această hotărâre a fost luată pentru a încuraja industria turismului, fiind la pământ din cauza pandemiei de COVID-19.

OUG a propus ca valabilitatea voucherelor emise în 2020 să fie prelungită până la finalul anului viitor. Din cauza măsurilor împotriva coronavirus, angajații nu au putut beneficia de vacanță, iar hotelierii au ajuns în pragul falimentului, potrivit realitatea.net


Accesează: