Siena Vușcan, o puștoiacă de 10 ani, venită tocmai din China ca să participe la Românii au talent, a primit Golden Buzz din partea Andrei Măruță la ultima ediție a show-ul, calificându-se direct în semifinalele concursului.

Numai că, Siena trebuie să-și ia gândul de la Românii au talent. Ea locuiește cu părinții în orașul Huangdao, extrem de afectat de coronavirus. În luna aprilie sau mai trebuia să se întoarcă în România pentru a putea participa în semifinale, însă acest acest lucru nu mai este posibil. Prin urmare, fetița a fost descalificată din competiție, scrie cancan.ro.

Părinții Sienei sunt din Cluj, dar locuiesc în Huangdao, China, de șase ani. Aceștia mărturisesc că vor să călătorească în mai multe țări, dar deocamdată stau în China pentru că Siena are o carieră muzicală acolo. Părinții sunt profesori universitari. Mama este profesoară de artă, tatăl – profesor de economie. Siena are o soră de șase ani și un frate de un an.

Siena s-a născut în Statele Unite. La vârsta de cinci ani, Siena a ajuns în China cu părinții. Într-un an și jumătate, a învățat limba chineză. Vorbește foarte bine și engleza, iar acasă, în familie, vorbește doar în limba română. Când avea șapte ani, Siena și tatăl ei au fost chemați de producătorii unei emisiuni de talente să cânte amândoi. Ulterior, a fost invitată la o altă emisiune din Shanghai, pe o scenă mare, unde a uimit pe toată lumea cu o melodie în chineză. Atunci și-a dat seama că îi place să facă asta și a început să se pregătească.

Cântă operă în limba chineză. Face lecții de canto de patru ori pe săptămână de un an. Merge la emisiuni în China și cântă, filmează și pentru reclame, joacă în seriale. Anul acesta a jucat în două filme artistice și un serial. Mama ei o încurajează tot timpul, repetă cu ea cântece și desenează amândouă. Siena mai are o pasiune. Desenează de când se știe. Face expoziții la școală sau pentru prieteni. Face portrete și natură statică. Îi place să scrie și povești.
În viitor vrea să fie cântăreață de operă, pictoriță sau regizoare. Îi este dor de România, dar când este aici, i se face dor de China, a povestit fetița pentru Pro TV.