Evenimentul Zilei > Sport > Veste uriașă pentru Schumacher. Marele eveniment o să se producă anul viitor
Veste uriașă pentru Schumacher. Marele eveniment o să se producă anul viitor

Veste uriașă pentru Schumacher. Marele eveniment o să se producă anul viitor

Mick Schumacher va călca pe urmele tatălui său și va concura, începând cu anul 2021, în cea mai importantă competiție din sporturile cu motor.

Mick Schumacher, fiul legendarului campion mondial Michael Schumacher, îşi va face debutul ca pilot titular în Formula 1 anul viitor, sub culorile Haas, cu care a semnat un contract pe mai mulţi ani”, după cum au anunțat oficialii echipei americane.

În vârstă de 21 ani, Mick Schumacher este lider în campionatul Formula 2, înaintea ultimei etape a actualului sezon, care va avea loc pe circuitul de la Sakhir din Bahrain), în acest weekend. Până acum, fiul fostului mare campion din „Marele Circ” a reuşit să câştige titlul în Formula 3. Pentru a se pregăti cât mai bine pentru debutul în Marele Circ, Mick Schumacher va participa la prima sesiune de antrenamente libere din cadrul Marelui Premiu de la Abu Dhabi, pe 11 decembrie, precum şi la testele de final de sezon, pe acelaşi circuit Yas Marina, pe 15 decembrie.

„Scopul meu e să fiu în vârf cu cei mai buni”

Într-un interviu acordat luna trecută, tânărul pilot german afirma că se vede „destul de aproape” de participarea la clasa-regină a automobilismului viteză. „Scopul final este Formula 1. Cred că este obiectivul tuturor piloţilor care sunt în Formula 2. Ştim însă că sunt locuri limitate în F1. Cine le primeşte în final este ceva ce ştiu doar şefii (…) Scopul meu este să fiu în vârf şi să lupt cu cei mai buni”, afirma Mick Schumacher.

Tatăl său, Michael Schumacher, a devenit campion mondial în Formula 1 de șapte ori, în anii 1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003 și 2004. Mai întâi, în 2006, Schumacher senior a anunțat că se va retrage din acest sport. Apoi, în 2009 a revenit și a mai concurat până în anul 2012. De-a lungul carierei, el a adunat venituri de peste 1 miliard de dolari. Marele moment de cumpănă al campionului german a avut loc la finalul anului 2013, atunci când a suferit un grav accident de schi în timp ce se afla în vacanță în stațiunea franceză Meribel.

El a trecut printr-o perioadă critică, dar a reușit să supraviețuiască.