Evenimentul Zilei > Sport > Șoc în Liga 1. Astra riscă excluderea din campionat
Șoc în Liga 1. Astra riscă excluderea din campionat

Șoc în Liga 1. Astra riscă excluderea din campionat

Clubul Astra Giurgiu risca excluderea din campionat în urma suspiciunilor de dopaj. Trei jucători, Fatai, Seto și Ioniță au fost suspendați provizoriu de ANAD după ce și-au injectat intravenos anumite vitamine.

În urma acestui fapt, dacă jucătorii vor fi gășiți vinovați, echipa lui Ioan Niculae este în pericol chiar să fie exclusă din campionat.

Președintele Agenției Naționale Anti Doping, Cristi Balaj a explicat situația în care se află cei trei fotbaliști ai Astrei și stadiul în care se află dosarul la comisii.

„Pot să confirm că într-adevăr există pe rol subiectul acesta. S-a făcut un raport, s-a trimis către comisia de audiere din partea departamentului de testare. A fost efectuată și suspendarea provizorie, pentru că vorbim de o metodă interzisă, nu de o substanță.

Am demarat o procedura de urgență din dorința de a le oferi posibilitatea să se apere cât mai repede. A fost o ședința a comisiei de audiere, unde ei au cerut o amânare și ea a fosta acceptata. Urmă să se deschidă subiectul după o luna de zile, când a fost întrunită comisia de audiere dar nu s-au prezentat din nou.

Au invocat anumite motive, au trimis o hârtie în timpul ședinței. Au contestat această suspendare provizorie la comisia de apel, iar comisia de apel a menținut această suspendare, pentru că ea a fost acordată corect și pentru că trebuie respectat codul. Avem în continuare pe rol această suspendare provizorie”, a spus Balaj la DigiSport.

Depunctarea este aproape

Fostul arbitru a explicat ce urmează să se întâmple în cazul în care fotbaliștii vor fi gășiți vinovați: „Articolul 62 din legea 227 prevede că în cazul în care există mai mult de 2 sportivi care au încălcat regulă, organizatorul trebuie să depuncteze și să sancționeze echipa respectivă. Nu se poate face acest lucru decât dacă comisiile vor stabili că jucătorii sunt vinovați”, scrie sport.ro.

La începutul lunii septembrie, ANAD a intrat în posesia unor fotografii, pe care o clinică din București le-a postat pentru a-și promova imagina și tratamentele pe care le efectuează. În respectivele poze apăreau cei 3 fotbaliști cu perfuziile în venă.