Evenimentul ZileiJustitieVeste proastă pentru comercianții de la metrou. Au pierdut procesul privind demolarea spațiilor comerciale

Veste proastă pentru comercianții de la metrou. Au pierdut procesul privind demolarea spațiilor comerciale

Veste proastă pentru comercianții de la metrou. Au pierdut procesul privind demolarea spațiilor comerciale
Magistrații Secției II Civile din cadrul Judecătoriei Sectorului 1 București au respins acțiunea formulată în instanță de comercianții de la metrou, conform portalului instanței.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel. Asociația Comercianților de la Metrou i-a dat în judecată pe primarii de sector, pe primarul general al Capitalei, alături de Metrorex, Sindomet Servcom și Administrarea Domeniului Public București. Motivul este acela că autoritățile au decis desființarea spațiilor comerciale, motivând că funcționează ilegal, potrivit G4media.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunţat, în 17 aprilie, că 63 de spaţii comerciale amplasate ilegal pe domeniul public al statului au fost desfiinţate în 10 staţii de metrou, în seara anterioară (n.r. – vineri). Demnitarul USR a explicat că Metrorex a făcut solicitări în acest sens şi către primăriile sectoarelor 3 şi 5. Oficialul s-a declarat însă convins că „şi acolo se va restabili legalitatea cât de curând”.

Ministrul Transporturilor: Au fost desființate 63 de spații comerciale în 10 stații de metrou

Ministrul Drulă a anunțat, sâmbătă, pe contul de Facebook, că acţiunea de desfiinţare a spaţiilor ilegale de la metrou va continua.

„Seara trecută, 63 de spaţii comerciale amplasate ilegal pe domeniul public al statului au fost desfiinţate în 10 staţii de metrou. Mulţumesc primarului general al Capitalei, Nicuşor Dan, primarilor sectoarelor 1, Clotilde Armand, 2, Radu Mihaiu, şi 6, Ciprian Ciucu, care au desfăşurat în ultimele 2 săptămâni activităţi de desfiinţare a construcţiilor ilegale. Ieri seară, într-o acţiune amplă, primăria sectorului 4 a desfiinţat spaţii ilegale din 7 staţii de metrou (Piaţa Unirii 1, Constantin Brâncoveanu, Piaţa Sudului, Eroii Revoluţiei, Apărătorii Patriei, Tineretului, Timpuri Noi). Mulţumesc d-lui. primar Băluţă pentru mobilizarea excelentă”, a transmis Cătălin Drulă.

Operațiunea ranga continuă

Metrorex a început, în urmă cu două săptămâni, evacuarea spaţiilor comerciale de la metrou, deţinute de firma sindicatului. Până în prezent au fost deja desfiinţate magazinele de la staţia de metrou Ştefan cel Mare, unde comercianţii au avut discuţii contondente cu primarul sectorului 2, Radu Mihaiu. Șeful Metrorex a intervenit chiar cu o rangă pentru a forţa intrarea într-un magazin. De asemenea, au fost demolate chioșcurile de la staţia de metrou Pipera şi de la staţia Basarab.

Citește și Ranga lui Drulă și mafiotul Rădoi


Accesează: