Liderul Uniunii Democrate a Maghiarilor din România afirmă că există unele nemulţumiri în rândurile parlamentarilor UDMR faţă de câțiva dintre miniştrii propuşi de PNL. Cu toate acestea, Hunor consideră că ar fi bine ca noul guvern să fie votat de Parlament cât mai repede, deoarece urmează mai multe provocări pentru România, printre care rectificarea bugetară și nominalizarea comisarului european.

„Probabil că vor fi multe întrebări la audierile miniştrilor, probabil că e nevoie de nişte clarificări pentru că nu toţi sunt buni, din punctul nostru de vedere, nu toţi sunt competenţi, dar vom vedea în timpul audierilor. Noi, când spunem că vom vota ceva, toată lumea ştie că aşa se va întâmpla. Când am spus că vom da vot de încredere pentru a începe munca, nu înseamnă că am dat un cec în alb pe termen scurt, să spunem de un an”, a declarat Hunor, citat de realitatea.net.

Totuși, liderul UDMR nici nu a anunțat că va respinge Guvernul Orban, subliniind mai degrabă importanța „să avem un guvern votat de Parlament. Nu am luat o decizie finală, şansele sunt foarte bune să acordăm un vot de încredere, dar trebuie să vedem şi acel acord”.

Cât privește dezideratul organizării unor alegeri anticipate, așa cum vor mai multe partide din Opoziție, Kelemen Hunor crede că aici este vorba despre un drum „lung şi dificil”. „E un traseu lung. Un om politic trebuie să fie pregătit în orice moment să meargă în faţa alegătorilor, pentru că asta este responsabilitatea lui, nu ai nevoie nici de o lună, nici de un an. Însă, cunoscând destul de bine viaţa politică românească, am îndoieli că se va împlini scenariul”.