Evenimentul Zilei > Actualitate > Veste mare pentru toți șoferii din România. Vor fi scutiți de această obligație
Veste mare pentru toți șoferii din România. Vor fi scutiți de această obligație

Veste mare pentru toți șoferii din România. Vor fi scutiți de această obligație

O schimbare importantă ar putea fi adoptată în beneficiul conducătorilor auto.

Schimbare importantă pentru conducătorii auto din România. Reprezentanții Autorității de Supraveghere Financiară au pus, miercuri, în dezbatere publică, un proiect care îi vizează pe șoferi. Astfel, aceștia ar putea să nu mai fie obligați să prezinte polița RCA în varianta printată, pe hârtie, pentru control fiind necesară o variantă electronică.

Astfel, proiectul ar putea să fie adoptat peste 10 zile. „Conducătorii auto vor putea prezenta agenților de poliție, la un eventual control, și varianta electronică a poliței RCA. Prin urmare, nu va mai fi necesar ca șoferii să aibă asupra lor contractul de asigurare obligatorie auto doar în format original, pe suport de hârtie.

De asemenea, valabilitatea poliței RCA va putea fi verificată și prin interogarea bazei de date AIDA, dezvoltată și administrată de Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România, ce conține informații cu privire la asigurările obligatorii de răspundere civilă auto încheiate pe teritoriul României și prin care se certifică existența unui contract RCA valabil la data verificării”, au afirmat reprezentanții Autorității de Supraveghere Financiară într-un comunicat emis miercuri.


Alertă pentru șoferi! Alte reguli legate de asigurarea RCA

Schimbări radicale pe piața RCA! Sunt vizați 6 milioane de români!


În acest context, Asociatia Utilizatorilor Romani de Servicii Financiare și-a exprimat entuziasmul față de decizia luată de președintele ASF, Nicu Marcu, privind introducerea acestui proiect.

„O prevedere care a afectat în mod nedrept și absurd foarte mulți proprietari de autovehicule corecți dispare din legislație, într-un interval de timp record, în urma unei colaborari excelente între AURSF, asociație care reprezintă interesele consumatorilor utilizatori de servicii financiare și ASF, autoritatea care reglementează și supraveghează funcționarea piețelor financiare nebancare.

De asemenea, se cuvin adresate mulțumiri și celorlalți responsabili din cadrul ASF, vicepreședintelui Cristian Rosu și colegilor săi din cadrul Sectorului Asigurări, dar și reprezentanților mass-media care au adus în ultima vreme în atenția opiniei publice situația rezolvata acum”, a declarat Alin Iacob, președintele AURSF.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.