Evenimentul Zilei > Actualitate > Veste mare pentru români. Consultațiile sunt gratuite! Cum te programezi?
Veste mare pentru români. Consultațiile sunt gratuite! Cum te programezi?

Veste mare pentru români. Consultațiile sunt gratuite! Cum te programezi?

În cadrul campaniei #STAIACASĂ, ARES anunță că va oferi consultații online gratuite tuturor pacienților cardiaci sau care au nevoie de asistență medicală.

În vederea prevenirii răspândirii virusului chienzesc, ARES oferă asistență medicală gratuită, în mediul online, tuturor persoanelor care au nevoie în această perioadă.

Pentru că persoanele afectate și de alte boli sunt mai predispuse la contractarea Covid-19 este foarte important ca izolarea la domiciliu să se respecte cu strictețe, dar în același timp este, de asemenea, foarte important ca acestea să fie monitorizate.

În lumina acestor lucruri, medicii ARES le oferă acestor pacienți consultații online pro bono, pentru monitorizarea, calibrarea tratamentului și prevenirea unor evenimente cardiovasculare acute.

Consultațiile online pot fi programate prin accesarea site-ului www.centrele-ares.ro și completarea unui formular de pre-consultație în care se detaliază problema medicală și se încarcă eventualele documente medicale. Pacienții pot opta pentru o consultație virtuală sau pentru a primi recomandări medicale via e-mail.

„În astfel de vremuri, trebuie să rămânem uniți și să avem grijă unii de ceilalți. Pacienții cardiaci sunt printre cei mai vulnerabili în fața infecției cu virusul SARS-CoV-2. Nu îi putem abandona. Am căutat o soluție pentru ca ei să poată rămâne acasă, în siguranță, dar să și beneficieze constant de monitorizarea unui medic specialist cardiolog” a declarat dr. Oren Iancovici, CEO ARES.

Activitatea ARES continuă pentru cazurile urgente. Pentru pacienții la care, în urma discuțiilor cu medicii cardiologi, se stabilește că este necesară deplasarea la spital pentru investigații sau proceduri intervenționale, ARES a pregătit măsuri de igienă și siguranță: triajul pacienților în afara clădirii spitalului, scanarea temperaturii corporale la intrarea în spital, înăsprirea măsurilor de igienă, permiterea accesului în spital numai pentru pacienți și personal medical, cazarea câte unui singur pacient în rezerve, pentru a limita contactul cu cei din jur.