Evenimentul Zilei > International > Veste incredibilă pentru cei ce zboară cu low cost! Decizia instanței e foarte clară
Veste incredibilă pentru cei ce zboară cu low cost! Decizia instanței e foarte clară

Veste incredibilă pentru cei ce zboară cu low cost! Decizia instanței e foarte clară

Când vrem să plecăm într-o vacanță în străinătate, zborurile low-cost par cea mai bună alternativă. Cu toate acestea, socoteala din târg nu se potrivește cu cea de acasă.

Este și cazul unui pasager care a decis să zboare cu Rynair, celebra companie low-cost. Acesta a primit o „amendă” pe motiv că nu a cumpărat un bilet special pentru bagajul din avion.

Instanța din Spania a decis că politica pentru bagaje a Rynaair este „excesivă” și a obligat compania să îi plătească despăgubiri modice pasagerului. ba mai mult, Instanța spaniolă a mai solicitat ca această taxă să nu mai fie aplicată pe teritoriul Spaniei.

Decizia Curții Comerciale din Spania prevede ca pasagerul care a depus plăngerea să fie despăgubit cu suma plătită, plus dobânzi. Judecătorul a decis că bagajul ar fi încăput fără probleme în spațiul special amenajat de deasupra.

Ryanair permite în cabină doar gențile mici de mână, care pot fi depozitate sub scaunul din față și a informat că nu își va modifica politica de bagaje.

Pasagerul călătorea de la Madrid la Bruxelles și a fost sancționat pentru că a adus în cabină un bagaj în plus.

Compania irlandeză spune că nu va schimba politica de bagaje. „Decizia nu va afecta politica Ryanair, deoarece este vorba despre un caz izolat care a interpretat greșit libertatea noastră comercială de a determina mărimea bagajelor permise în cabină”, a precizat operatorul într-o declarație.

Decizia nu poate fi atacată cu apel.

În urmă cu un an, când Wizzair şi Ryanair au început simultan să taxeze suplimentar pasagerii care vor să ia în cabine bagaje de dimensiunea unui troller mic, această noua politică de preţ a adus cele două companii în faţa Consiliului Concurenţei.

Schimbarea a fost cercetată şi de organismele de specialitate din alte ţări.

Dacă geamantanul unui pasager este prea lat şi prea lung şi nu respectă noile dimensiuni impuse de operator pentru bagajul gratuit, adică 40-30-20 de cm la WIZZ Air şi 40-20-25 de cm Ryan Air, posesorul are de dat în plus 25 de euro, scrie BBC.