Veste bună pentru românii care vor să viziteze Italia. Carantina pentru intrarea în țară a fost scurtată semnificativ

Veste bună pentru românii care vor să viziteze Italia. Carantina pentru intrarea în țară a fost scurtată semnificativ

Italia a făcut un gest pe care turiștii ar trebui să-l aprecieze. Carantina a fost scurtată semnificativ pentru cetățenii din 30 de țări europene.

Carantina din Italia a fost scurtată pentru cei care vor să viziteze țara. Cetășenii a 30 de țări vor fi scutiți de cele două săptămâni de izolare forțată. Inclusiv România se află pe listă, iar reglementările vor intra în vigoare de marți.

În loc de două săptămâni de carantină forţată, călătorii din ţările de pe listă (Austria, Belgia, Bulgaria, Croaţia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Polonia, Portugalia, Republica Cehă, Romania, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria, Islanda, Norvegia, Lichtenstein, Eleveţia, Andorra, Principatul Monaco), majoritatea din Uniunea Europeană, vor petrece doar cinci zile în izolare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Care este singura condiție pusă de autoritățile italiene

Singura condiție pe care o au vizitatorii care vin în Italia din aceste țări este efectuarea unui test COVID-19, al cărui rezultat să fie negativ. Testul trefuie făcut cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii pe teritoriul italian.

Potrivit Ministerului Afecrilor Externe din România, după cele cinci zile de carantină, vizittorii trebuie să se supună din nou unui test molecular sau antigen, de tip tampon, pentru depistarea infecţiei cu virusul SARS-CoV-2.

În ianuarie, Italia a interzis intrarea în ţară a celor care au stat sau care au trecut prin Marea Britanie după ce noua tulpină depistată în Kent a înregistrat o răspândire mai mare.

Paștele în lockdown

Italienii au petrecut sărbătorile de Paşte în lockdown după ce întreaga ţară a fost în zona "roşie".

De asemenea, luni se încheie în Italia cele trei zile de lockdown naţional instituit în timpul Sărbătorilor Pascale, când toate centrele comerciale au fost închise şi ieşirile din casă interzise, cu excepţia urgenţelor sau a mersului la serviciu.

De marţi, unele regiuni vor rămâne în zona "portocalie", cu unele restricţii relaxate, dar barurile şi restaurantele rămân închise, doar comenzile la domiciliu fiind permise.

Soluția italienilor pentru a crește numărul de vaccinări, Italia transformă o serie de spaţii mai puţin obişnuite în centre de vaccinare. Astfel, italienii se pot vaccina în muzee, biserici sau chiar la bordul unui „vaporetto”.