Evenimentul Zilei > Social > Veste bună pentru români înaintea Paștelui. Cu cât scade prețul mieilor
Veste bună pentru români înaintea Paștelui. Cu cât scade prețul mieilor

Veste bună pentru români înaintea Paștelui. Cu cât scade prețul mieilor

Anul acesta, de Paşte, vom avea miei mai mari şi mai ieftini. Iarna călduroasă a afectat bioritmul animalelor, iar oile au fătat. Fermele sunt pline de miei. Până la Paști vor cântări câte 20 de kilograme. Prin urmare, arată crescătorii, prețul cărnii va fi serios redus, chiar cu 50%.

Ciobanii nu vor avea de ales anul acesta. Ei trebuie să vândă la jumpătate din prețul dorit, carnea de miel, pentru Paști. Altfel, nu vând. Sunt pline deja fermele de miei, iar până în 19 aprilie vor fi crescuți bine. Cu aproape trei luni înainte de Paşte, un crescător din judeţul Maramureş are deja 15 miei. Pentru că a fost neobişnuit de cald, oile s-au împerecheat mai devreme. ”De acum încep a făta. Noi dăm la camion, mai mult după Paşti, la export”, spune Ion Cetăţean, crescător de oi în Maramureș.

Un alt cioban, Sandu Ilie Chiver, a decis să facă împerecherile controlat, stfel ca, de Paști, să poată vinde miei, dar mici. Acesia sunt cei mai căutați. Are 400 de mioare. ”Întotdeauna mieii prea mari nu sunt prea căutaţi. Şi atunci ca să-i poată vinde sigur că lasă din preţ. De multe ori şi la jumătate de preţ. Anul trecut a fost undeva între 10 şi 14 lei kilogramul”, spune fermierul.

Sursa. Observator

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: