Veste bună pentru părinții din București. Unde își pot lăsa copiii pe timpul vacanței

Veste bună pentru părinții din București. Unde își pot lăsa copiii pe timpul vacanței Sursa foto: Arhiva EVZ

Primăria Municipiului București vine cu soluții pentru părinții bucureșteni care au copii sub 12 ani. Primarul general, Nicușor Dan, a anunțat că s-au purtat dicuții pentru supravegherea copiilor de către personal specializat.

Primarul general Nicuşor Dan a anunţat că Primăria Municipiului București vine cu soluţii pentru părinţii bucureşteni cu copii sub 12 ani, care au dificultăţi în a găsi supraveghere pentru copiii lor în luna de vacanţă care urmează. Timp de două săptămâni, între 12 şi 23 aprilie, Primăria București va pune la dispoziţie cinci locuri, unde vor putea fi supravegheaţi în total aproximativ 1.200 de copii.

Soluții pentru părinții bucureșteni

„Primăria Capitalei vine cu soluţii pentru părinţii bucureşteni cu copii sub 12 ani, care au dificultăţi în a găsi supraveghere pentru copiii lor în luna de vacanţă care urmează. Am discutat despre acest lucru cu Violeta Alexandru, deputată de Bucureşti, cu Liliana Fedorca, directoarea executivă a Direcţiei de Cultură, Învăţământ şi Turism din primărie şi cu Diana Mardarovici, consilieră generală în CGMB.

Timp de două săptămâni, între 12 şi 23 aprilie 2021 (perioadă de vacanţă suplimentară faţă de vacanţa şcolară iniţială), primăria va pune la dispoziţie 5 locaţii, unde vor putea fi supravegheaţi în total circa 1.200 de copii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Aceste locaţii sunt: Muzeul Copiilor (situat în sectorul 3, pe Bulevardul Decebal), hub-ul educaţional Proedus de la AFI Cotroceni (la limita dintre sectoarele 5 şi 6), Opera Comică pentru Copii (pe Calea Giuleşti, în sectorul 6), Sala Palatului (sectorul 1, un spaţiu adiacent) şi sediul Corului Naţional de Cameră Madrigal (în sectorul 4).

Supreveghere din partea personalului specializat

Copiii vor beneficia de supraveghere din partea personalului specializat în lucrul cu ei, dar şi de activităţi educaţionale – jocuri creative, vizionarea de spectacole, lucru manual, exerciţii de dezvoltare personală. Se vor respecta riguros măsurile de protecţie anti-COVID-19, copiii urmând să poarte mască şi fiind împărţiţi în grupe mici, cu asigurarea distanţării necesare între ei.

E de precizat că această soluţie e deschisă copiilor cu ambii părinţi la serviciu în această perioadă (deci părinţi care nu sunt în telemuncă), precum şi copiilor din familii monoparentale, ai căror părinţi sunt şi ei la serviciu. Informaţii suplimentare despre program vor fi postate în zilele următoare pe site-urile PMB, Proedus şi Operei Comice pentru Copii”, a scris Nicușor Dan joi pe Facebook.