VESTE bună de la Guvern pentru persoanele cu dizabilități și pentru sistemul de protecție a copilului

VESTE bună de la Guvern pentru persoanele cu dizabilități și pentru sistemul de protecție a copilului

Pentru susţinerea sistemului de protecţie a copilului, în următoarea ședință de Guvern vor fi adoptate două decizii care vizează alocarea a 200 de milioane de lei autorităţilor administraţiei locale. Ce-a de-a doua decizie vizează acordarea unui spor de 15% la salariul de bază al persoanelor cu grad de handicap grav sau accentuat. Anunțul a fost făcut joi de primul ministru Viorica Dăncilă

"De la începutul mandatului am fost preocupaţi să găsim soluţii pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii copiilor aflaţi în centrele de asistenţă socială, precum şi a persoanelor cu dizabilităţi, a semenilor noştri care au nevoie de sprijin. (...) Vom aloca suma de 200 de milioane de lei, sumă care ar putea fi modificată, autorităţilor administraţiei locale, pentru a asigura fondurile necesare susţinerii sistemului de protecţie a copilului şi centrelor de asistenţă socială a persoanelor cu handicap", a precizat Dăncilă, în debutul şedinţei de guvern.

Dăncilă a mai precizat că toate persoanele cu grad de handicap grav sau accentuat, indiferent de tipul acestuia, vor beneficia de un spor de 15% la salariul de bază pentru activitatea desfăşurată în cadrul programului normal de lucru.

"Este vorba despre persoanele care deţin un certificat de încadrare în grad de handicap grav sau accentuat fizic, vizual, auditiv, mintal, psihic, SIDA sau boli grave. Este o decizie prin care dorim să asigurăm egalitatea de facto a persoanelor cu dizabilităţi în ceea ce priveşte exercitarea dreptului la muncă", a spus premierul. 

Ne puteți urmări și pe Google News