Patru surse EVZ confirmă că verdictul anunţat mâine este cel de plagiat. „S-a votat cu unanimitate de voturi acest verdict”, spune una dintre surse. „Niciun profesor care vede lucrarea nu poate spune că nu e plagiat pentru că, automat, se descalifică. Eu am mai văzut teze cu pasaje copiate, dar niciuna nu era în halul acesta”, susţine o altă sursă, care a studiat lucrarea de doctorat a premierului Victor Ponta. „Iar dacă l-aş întâlni pe avocatul Mateuţ, cel care a spus că lucrarea nu e plagiat, i-aş spune să îi fie ruşine. Cu o astfel de decizie, el nu merită să fie profesor”, mai spune profesorul. 
Comisia de Etică a Universităţii din Bucureşti s-a autosesizat în privinţa lucrării premierului, imediat după apariţia acuzaţiilor de plagiat. 
Universitatea şi-a asumat acest demers în ciuda faptului că ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, i-a pus în vedere faptul că, în cazul unei decizii de plagiat, riscă desfiinţarea şcolii doctorale. Mai mult, Consiliul Naţional de Etică, aflat în subordinea Ministerului Educaţiei, a încercat să împiedice analizarea lucrării de către alte organisme, arătând că este singurul îndreptăţit să facă acest lucru. 
CITEŞTE ŞI:

  • Victor Ponta e liniştit, plagiatul mai aşteaptă. Universitatea din Bucureşti, cocoşată de scandal