Evenimentul Zilei > Actualitate > Fenomen UIMITOR! Veneția, ÎNGHEȚATĂ, pentru prima oară în istorie. Fotografii incredibile
Fenomen UIMITOR! Veneția, ÎNGHEȚATĂ, pentru prima oară în istorie. Fotografii incredibile

Fenomen UIMITOR! Veneția, ÎNGHEȚATĂ, pentru prima oară în istorie. Fotografii incredibile

În ultima săptămână, Italia a fost invadată de frig și zăpadă, chiar și în partea de sud a țării au avut loc căderi masive de zăpadă. Acest început de 2017 va fi, însă, cel mai bine ținut minte pentru un eveniment care nu are precedent în istorie!

Laguna și canalele din Veneția sunt complet înghețate, apa a devenit gheață și este de așteptat ca acest fenomen să dureze câteva zile.

Veneția este obișnuită cu ninsori abundente în timpul iernii, dar vremea rece, împreună cu o umiditate specială, au creat o înghețare totală a canalelor, scrie Il Giornale italiano.

Turiști, și chiar și localnici, sunt extrem de surprinși de un fenoment atât de fascinant.
Poate că ei vor trebui să renunțe la plimbarea cu gondola, dar spectacolul pe care îl văd este fără precedent.

Adâncimea redusă a apei și claritatea ei a asigurat că gheața este extrem de luminoasă, mai ales în unele zone centrale ale orașului. Culoarea albastră, cu nuanțe albe și strălucitoare.

Meteorolog, locotenent-colonelul John Piastrucci, a explicat că fenomenul se datorează proprietăților higroscopice ale apelor venețiene, care, împreună cu temperatura sub punctul de îngheț, au creat un efect ciudat de refracție a luminii.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.