Vedetele, prea fitoase pentru dezintoxicare

Vedetele, prea fitoase pentru dezintoxicare

Paris Hilton, Britney Spears, Lindsay Lohan sau Mel Gibson sunt doar cateva dintre celebritatile care au avut probleme legate de consumul de droguri si alcool, insa au refuzat multa vreme sa recunoasca faptul ca au o dependenta.

De cele mai multe ori, VIP-urile tind sa nege ca au o problema, deoarece statutul de vedeta le face sa se simta protejate, iar singurul lucru care ii aduce cu picioarele pe pamant este o situatie de criza, potrivit unui studiu publicat de AFP.

Problema dexintoxicarii a ajuns iarasi in lumina reflectoarelor, dupa ce actrita Lindsay Lohan a fost arestata din nou saptamana trecuta, deoarece a condus sub influenta alcoolului. Acest lucru s-a intamplat la doar cateva zile dupa ce vedeta a incheiat un tratament de dezintoxicare.

Britney Spears, care a trecut si ea de trei ori pragul unei clinici de reabilitare, a revenit in atentia presei dupa ce a dat dovada de un comportament bizar.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Celebritatile trebuie sa sufere suficient sau sa aiba o motivatie de natura externa inainte sa decida ca au nevoie de o schimbare in viata lor”, explica Susan Blank, director al serviciului de psihiatrie si psihologie al unui centru de reabilitare. „Deseori, motivatia este un conflict cu legea”, adauga ea.

Mesaj gresit

William Moyers, un alcoolic recuperat si purtatorul de cuvant al Organizatiei nonprofit „Hazelden” (unul dintre cele mai bune centre de recuperare din SUA), spune ca anturajul celebritatilor le impiedica pe acestea sa realizeze cat de serioase sunt problemele lor. „Ei au simbolurile succesului si structura de sprijin care ii ajuta sa nu cada asa usor ca restul oamenilor”, spune Moyers.

Unii experti le acuza pe Lohan si Spears ca nu iau tratamentele in serios. „Lanseaza un mesaj gresit pentru cei care ar putea sa incerce sa se interneze, le transmit oamenilor de rand ideea ca reabilitarea nu da roade”, spune Sidney Shankmann, presedintele centrului de recuperare „Second Gensesis Center” din Maryland.