Vedetele alină răni de Sărbători

Vedetele alină răni de Sărbători

Andreea Marin Bănică, Alessandra Stoicescu, Amalia Enache şi Mădălin Ionescu, printre cei care-i dau o mână de ajutor lui Moş Crăciun prin campanii pentru persoanele defavorizate.

"Sufăr de o boală cumplită, ihtioză congenitală. Pielea se îngroaşă şi se descuameză. De multe ori vara, când este prea cald, sau iarna, la frig, pielea se crapă şi sângerează.

Mi s-a spus că, din cauza bolii, nu pot urma o meserie în care intru în contact cu oamenii", îşi începe povestea Mihaela, din Galaţi, primul beneficiar al proiectului "Şcoala Mamelor" - "Mom-Up Reţea de Centre Pilot de Consiliere a mamelor aflate în situaţii dificile de viaţă".

Femeia, în vârstă de 32 de ani, mămica unui băiat de 5 ani şi jumătate, este asistentă medicală. Tratamentul, pe viaţă, pe care trebuie să-l urmeze este costisitor, iar de doi ani ea a rămas fără serviciu din cauza prejudecăţilor celor din spitalul unde lucra.

Ne puteți urmări și pe Google News

Trei centre-pilot

De ieri, mamele aflate în dificultate pot apela la primul proiect cu fonduri europene iniţiat şi câştigat de o persoana publică de la noi, Andreea Marin Banică. Preşedinta Fundaţiei "Preţuieşte viaţa" a lansat oficial o reţea de centre de consiliere a mamelor aflate în dificultate.

Proiectului, co-finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, i s-au alăturat Fun daţia Estuar, cu activitate în domeniul sănătaţii mintale, Asociaţia Telefonul Copilului, dar şi partenerul transnaţional JOL-LET Foundation.

"Totul a pornit de la o poveste personală, de la o discuţie între două prietene. După ce am devenit mamă, sute de femei au apelat la mine pentru a-mi cere sfatul în diverse situaţii dificile. Am gândit acest proiect pe o durată de trei ani şi, pentru prima dată, echipa implicată este plătită", a spus Andreea Marin Banică.

În acest scop au fost deschise trei centre-pilot de consiliere, în Bucureşti, Ploieşti şi Cluj, în centrele deja existente ale Fundaţia Estuar. Aici, femeile vor avea acces la servicii de informare şi consiliere medicală, psihologică şi psihiatrică, asistenţă, consiliere profesională sau juridică ori cursuri de formare cu atestat CNFPA. "O mamă trăieşte pentru altcineva. Dacă o ajuţi, ajuţi persoana pe care ea o protejează. «Funcţia» de mamă e mai presus decât cea de senator sau preşedinte de multicompanie, este persoana de ataşament primar", a explicat Cristian Andrei, preşedinte al Fundaţiei Estuar.

Alături de centrele de consiliere, proiectul îşi propune să dea naştere unei comunităţi virtuale a mamelor, pe site, dar şi editarea de publicaţii pentru informare.

"Proiectul se adresează femeilor-mamă din România, aflate în situaţii dificile de viaţă.", ANDREEA MARIN BĂNICĂ, preşedinta Fundaţiei "Preţuieşte viaţa"

INIŢIATIVĂ

"Dăruieşte timp şi dragoste copiilor, de Crăciun"

Mădălin Ionescu, moderatorul "Drept la ţintă", Ernest, prezentatorul "Ochilor din umbră", Bianca Ioniţă, de la Ştirile Kanal D şi Silvia Ioniţă, vedeta ştirilor din weekend, alături de Fundaţia Internaţională pentru Copil şi Familie (FICF) s-au implicat în Campania "Dăruieşte timp şi dragoste copiilor, de Crăciun", un îndemn făcut tuturor adulţilor spre a fi mai aproape de cei mici.

"Anul acesta de Crăciun am hotărât să susţinem o iniţiativă menită să ajute toţi copiii, nu doar pe cei cu o situaţie socială precară. În calitate de tată, pot afirma că un copil are nevoie primordială de atenţie. Copiii noştri au nevoie de dragoste, susţinere şi, mai mult decât orice, de timp pe care să îl dedicăm lor", a explicat Mădălin Ionescu. Prin joacă, vedetele au participat alături de cei mici la discuţii despre meserii, atelier de pictură, artă fotografică sau au învăţat să facă origami.

DONAŢII

Alessandra Stoicescu, cadou de un milion de euro

75 de familii vor petrece Sărbătorile de Iarnă în locuinţe noi datorită milioanelor de români care s-au alăturat campaniei "Apa trece, România rămâne". Alessandra Stoicescu, preşedintele Fundaţiei Mereu Aproape, alături de jurnaliştii de la Antena 3 şi de la "Observator" au reuşit să strângă donaţii de peste 1 milion de euro pentru familiile afectate de inundaţii.

"Într-o ţară în care speranţa dispare pe zi ce trece, românii au demonstrat că solidaritatea e posibilă în faţa unor lovituri greu de imaginat. Milioane de români au donat bani, iar sute de firme au oferit materiale de construcţii. După ce s-a tras linie, s-a ajuns la un total de un milion o sută de mii de euro", a spus vedeta Antenei 3.

VEDETE PRO TV

Amalia Enache şi Paula Herlo sunt alături de copii

Paula Herlo, reporterul PRO TV de la "România să fii sănătoasă", s-a alăturat Fundaţiei "Slavează vieţi" în încercarea de a construi la Timişoara un centru de diagnosticare a copiilor care sufera de cancer. În ajutorul copiilor cu probleme a sărit şi prezentatoarea Ştirilor Nopţii, Amalia Enache.

Alături de Prinţesa Marina Sturdza ea luptă pentru cauza copiilor abandonaţi, cu speranţa să găsească o casă şi o familie pentru fiecare, în calitate de reprezentant special al Fundaţiei Hope and Homes for Children Romania.

"Nu vreau să-i întind câţiva bănuţi, în speranţa că-şi va lua ceva de mâncare cu ei, pentru că n-aş face altceva decât să încurajez ca şi mâine şi poimâine el să fie tot acolo, pe stradă", a explicat Amalia Enache.