Evenimentul Zilei > Social > Poveste de Vaslui: două beri, o bicicletă și un polițist. Nu o să crezi ce s-a întâmplat
Poveste de Vaslui: două beri, o bicicletă și un polițist. Nu o să crezi ce s-a întâmplat

Poveste de Vaslui: două beri, o bicicletă și un polițist. Nu o să crezi ce s-a întâmplat

Un bătrân care circula în orașul Vaslui pe bicicletă a fost oprit și amendat de o polițistă cu contravaloarea a 6 puncte-amendã, reprezentând 870 de lei.

Este vorba despre Dorel O., un bătrân de 68 de ani care mergea pe bicicletã prin Rediu, îndreptându-se către altă localitate, moment în care s-a întâlnit cu un echipaj de la Politia Rutierã. 

Omul este cunoscut în Vaslui drept un bãtrân sãrac, care cautã mereu prin gunoaie, folosindu-se de o bicicletã amãrâtã, potrivit vremeanoua.ro. 

Conform informațiilor funizate de sursa precizată,  o polițistă i-a cerut bătrânului să sufle în alcooltest. S-a dovedit că bătrânul,după ce căutase prin gunoaiele localității, băuse două beri. Polițista de la Rutieră a luat decizia surprinzătoare de a-l amenda pe bărbat cu 870 de lei, respectiv contravaloarea a 6 puncte de amendă.

„Am experientã de 20 de ani în avocaturã si nu am crezut cã voi vedea asa ceva în viata mea! Sã-i dai 870 de lei amendã unui om necãjit, pentru o bere? Unui sofer, la asemenea alcoolemie, îi luai permisul si îi dãdeai 2-4 puncte amendã, însã unui om amãrât, pe o bicicletã, care cautã prin gunoaie, îi dai 6 puncte, mai mult decât are amendã”, a declarat un avocat vasluian care a promis cã îl va reprezenta în instantã pe Dorel.

Surse juridice s-au declarat uimite de această decizie luată de polițista de la Rutieră, menționând că este cel mai dur proces-verbal întocmit unui biciclist.

“Nu s-a mai auzit, cel putin în ultimii 20 de ani, un astfel de caz în instantele din Vaslui. Niciun avocat din judetul Vaslui nu a vãzut un proces verbal atât de dur împotriva unui biciclist. Probabil, la vârsta lui, a bãut douã beri, în drum spre casã, de aceea i-a iesit 0,20 la mie. 

Dar, pentru asta sã-l nenorocesti pe om? Un sofer, dacã ar fi fost prins în aceastã situatie ar fi rãmas fãrã permis si cu 4 puncte de amendã, maxim, iar un amãrât de biciclist, care trãieste de pe urma a ceea ce gãseste în tomberoane, este efectiv nimicit. Nu cred cã este corect ceea ce s-a petrecut”, a explicat o sursã juridical, potrivit vremeanoua.ero