Vasilescu, care a fost propusă de PSD la Ministerul Dezvoltării, a declarat, marți seară, la Antena 3, că încă nu exită o lege care să-l oblige pe președintele Iohannis să semneze remanierile. 

„Din păcate, nu am emis până acum o lege sau o ordonanță prin care să spunem că la prima nominalizare ai 10 sau 15 zile, dar la a doua nu poți să ai mai mult de 3 zile, mai ales că e decizia premierului”, a declarat fostul ministru al Muncii.

Vasilescu a mai dezvăluit că știa despre tergiversarea președintelui, înainte de a se decide să părăsească Ministerul Muncii, întrucât colegii din partid au avertizat-o: „S-ar putea cu tine să aibă o problemă, că tu ai ieșit mereu la rampă”, a spus fostul ministru. 

Lia Olguța Vasilescu a mai declarat că este necesar un nou recensământ, întrucât în țară au rămas mai puțini români decât la ultimul recensâmânt, iar „noi îi numărăm aici”:

„Nu mai sunt fizic oameni aici în România, sunt plecați la muncă în străinătate, iar noi îi numărăm aici. E obligatoriu să avem un recensământ anul viitor”, a declarat Vasilescu.

 

Te-ar putea interesa și: