Evenimentul Zilei > Politica > Vasile Blaga şi Alina Gorghiu anunţă că nu vor să candideze la Primăria Capitalei
Vasile Blaga şi Alina Gorghiu anunţă că nu vor să candideze la Primăria Capitalei

Vasile Blaga şi Alina Gorghiu anunţă că nu vor să candideze la Primăria Capitalei

Co-preşedintele PNL, Vasile Blaga, a declarat sâmbătă, la Piatra-Neamţ, că nu va candida la funcţia de primar al municipiului Bucureşti şi nici pentru altă funcţie la alegerile locale din 2016, el adăugând că este rândul "altora" pentru astfel de candidaturi.

"Am candidat o dată şi am pierdut cu 46%, am luat peste partid atunci. Eram un singur partid, nu eram alianţă. Nu, nu voi candida la Primăria Bucureşti şi nici în altă parte. Este rândul altora", a declarat Vasile Blaga.

De asemenea, şi co-preşedintele PNL Alina Gorghiu a precizat nu este interesată de vreo candidatură la alegerile locale.

Cât priveşte modul de alcătuire a listelor de candidaţi, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga au declarat că nu se pune problema unor parităţi între fostul PNL şi PDL, ci vor fi aleşi candidaţii cei mai buni.

"Paritate pe listă? Nu ne interesează din ce zonă a marelui PNL vin candidaţii. Pot veni de la vechiul PNL sau PDL, doar să fie recunoscţi de comunităţi ca oameni de valoare. Este neproductiv şi incorect să stabileşti cote. Am convingerea că liderii PNL vor găsi înţelepciunea să facă lista în fermoar, să fie reprezentat tot judeţul", a adăugat Vasile Blaga.

Pe de altă parte, Alina Gorghiu a menţionat că orice membru al PNL care nu va înţelege şi nu va respecta fuziunea se situează în afara partidului.