Evenimentul Zilei > Politica > Vasile Blaga: Matematic, nu sunt şanse foarte mari la moţiune. Ne bazăm pe buna-cuviinţă
Vasile Blaga: Matematic, nu sunt şanse foarte mari la moţiune. Ne bazăm pe buna-cuviinţă

Vasile Blaga: Matematic, nu sunt şanse foarte mari la moţiune. Ne bazăm pe buna-cuviinţă

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a declarat, la Gândul Live, că, uitându-se la "matematica parlamentară", ar spune că nu sunt şanse foarte mari ca moţiunea de cenzură să treacă vineri, în Parlament. El a precizat însă, că se bazează "pe buna-credinţă faţă de propriul electorat a unora de la PSD şi UNPR".

Întrebat, la Gânul Live, ce şanse are moţiunea de cenzură, matematic, să treacă de votul Parlamentului, Vasile Blaga a răspuns: "Dacă ne uităm la matematica parlamentară, aş spune că nu sunt şanse foarte mari, dar, pe de altă parte, totuşi, încă ne bazăm pe buna-cuviinţă şi mai ales pe buna-credinţă faţă de propriul electorat a unora de la PSD şi UNPR. Şi avem de partea noastră partidul domnului Geoană, cu câţi parlamentari are, domnul Fenechiu a semnat cu grupul său moţiunea, am văzut astăzi poziţia nuanţată a UDMR, care a spus că îşi lasă colegii să voteze conform propriei conştiinţe. O să vedem".

În legătură cu eventualele discuţii purtate cu liderul UNPR, Gabriel Oprea, pe tema moțiunii, Blaga a spus că "răspunsul lui a fost cel care a fost şi public, de altfel, că îl susţine în continuare pe Victor Ponta".

În plus, a remarcat Vasile Blaga, în timp poziția lui Gabriel Oprea a fost aceea de a susține de fiecare dată guvernele din care a făcut parte.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.