Evenimentul Zilei > Politica > Vasile Blaga, despre moscheea de la București: O problemă tipic Victor Ponta
Vasile Blaga, despre moscheea de la București: O problemă tipic Victor Ponta

Vasile Blaga, despre moscheea de la București: O problemă tipic Victor Ponta

Copreşedintele Partidului Naţional Liberal consideră că problema construirii unei mari moschei la Bucureşti ar fi una "tipic Victor Ponta".

"Din nou o problemă tipic Victor Ponta. (…) Problema acestei moschei este mult mai complicată decât pare la prima vedere întrucât se pune problema nu că se construieşte o moschee mare în Bucureşti, ci că va fi un centru de studii pentru peste 6.000 de studenţi. Or, vedeţi ce se întâmplă peste tot în Europa în această situaţie. Credem că este un troc – sper că nu a ţinut de operaţia la picior a lui Ponta, pe unde şi-a practicat-o – nici nu cred faptul că (dacă) nu se va construi, cum am auzit în diferite medii, va duce la o înrăutăţire a relaţiilor noastre cu Turcia", a susţinut Vasile Blaga, la Târgu Mureș, citat de Agerpres.

Copreședintele PNL a mai declarat că statul român, dimpotrivă, nu a pus nicio condiţie statului turc în privinţa unor eventuale construcţii în Turcia, "cum nici dânşii, nici când am plătit tribut sute de ani, nu ne-au pus astfel de condiţii".

"Cred că acolo unde – şi sunt 70.000 de credincioşi musulmani, care chiar de ieri au cea mai mare sărbătoare şi le doresc "La mulţi ani!", tot ce e mai bun pe lumea asta – ei au acolo unde locuiesc moschei şi toate condiţiile pentru a-şi practica religia", a conchis Vasile Blaga.