Evenimentul Zilei > Justitie > Vasile Blaga, despre Kovesi: „Ar trebui să rămână încă un mandat”
Vasile Blaga, despre Kovesi: „Ar trebui să rămână încă un mandat”

Vasile Blaga, despre Kovesi: „Ar trebui să rămână încă un mandat”

Copreședintele PNL Vasile Blaga a declarat că procurorul-șef anticorupție, Laura Codruța Kovesi, este o profesionistă și ar trebui să rămână încă un mandat în fruntea DNA.

Vasile Blaganu crede că șefa DNA are ambiții politice și are nevoie de încă un mandat că pentru a demonstra adevăratul potențial.

„Din câte o cunosc, şi am colaborat destul de mult timp, am avut colaborări foarte apropiate, pentru că hotărâse CSAT să propunem un set pentru reducerea evaziunii fiscale, nu cred că are ambiţii politice. Sunt sigur că nu are ambiţii politice. Este o profesionistă. Este la primul mandat. Ca să poţi să arăţi ce poţi să faci ai nevoie de două mandate“, a declarat copreședintele PNL, potrivit stiripesurse.ro.

Blaga a declarat, totodată, că lideri din teritoriu s-au plâns de faptul că acţiunile DNA îi împiedică să-şi desfăşoare activitatea, însă a precizat că cei care procedează conform legii nu au de ce să se teamă

„Unii s-au plâns. Sunt şi situaţii în care probabil funcţionarii publici, oameni din primării, au foarte mare reţinere de a semna, dar dacă ai conştiinţa împăcată şi eşti stăpân pe tine, nu văd de ce nu ai semna. Am auzit din partea multor aleşi locali, inclusiv din PNL. Am văzut pe bloguri astfel de poziţii şi oameni respectabili din media. Este o zonă sensibilă a oportunităţii care trebuie reglementată mai bine. Un primar stabileşte dacă trebuie făcut pod, nu Curtea de Conturi. Dacă decizia a fost încălcată, s-a luat mită, leagă-i“, a spus Vasile Blaga.