Evenimentul Zilei > International > Vărul lui Saddam Hussein, comandant ISIS, a fost capturat într-o CISTERNĂ
Vărul lui Saddam Hussein, comandant ISIS, a fost capturat într-o CISTERNĂ

Vărul lui Saddam Hussein, comandant ISIS, a fost capturat într-o CISTERNĂ

Nazar Abdolqani a făcut parte din garda de corp a liderului de la Bagdad și s-a alăturat ISIS după răsturnarea acestuia de la putere, în 2003.

Șeful poliției din provincia Kirkuk, colonelul Sarhad Qader, a anunțat capturarea lui Nazar Hamad Abdolqani, unul dintre comandanții superiori ai ISIS, care ar fi jucat un rol-cheie în atacul de vineri al jihadiștilor asupra orașului Kirkuk.

Potrivit poliției, citată de agenția de știri irakiană Sumeriya, Abdolqani a făcut parte din corpul de gardă al lui Saddam, cu care era văr. După executarea liderului de la Bagdad, el s-a alăturat forțelor ISIS care acționau în regiunea Kirkuk,

Forțele de poliție l-au arestat pe Abdolqani pe când se afla ascuns într-un rezervor de apă, împreună cu automate Kalașnikov și rezerve de muniție.

Armata irakiană a anunțat luni că a arestat numeroși militanți ISIS, responsabili pentru atacul surprinzător de vineri asupra orașului Kirkuk. Comandantul ISIS din regiunea Kirkuk, Abu Qudama, ar fi fost ucis într-un schimb de focuri, când s-a opus arestării.

Atacul de vineri al ISIS de la Kirkuk a fost o operațiune surprinzătoare, desfășurată în plină ofensivă a coaliției sprijinite de Statele Unite pentru eliberarea orașului Mosul, fieful din Irak al jihadiștilor. Atacul ISIS s-a soldat cu un număr de victime de două ori mai mare în rândurile trupelor guvernamentale decât în cele ale jihadiștilor.