Evenimentul Zilei > Justitie > Varianta integrală a înregistrărilor din dosarul „Șantaj la Mircea Băsescu”
Varianta integrală a înregistrărilor din dosarul „Șantaj la Mircea Băsescu”

Varianta integrală a înregistrărilor din dosarul „Șantaj la Mircea Băsescu”

Înregistrările efectuate de ofițerii DNA Constanța în dosarul în care Mircea Băsescu este acuzat de procurori că ar fi primit 280.000 de euro de la fiul lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, prin intermediul lui Marian Căpăţână, pentru a interveni la judecători să îi dea o sentinţă mai uşoară lui Bercea, au apărut în spațiul public.

Scoase din context, imaginile arată „vinovăţia” lui Mircea Băsescu. „Evenimentul zilei”, care obţinuse înregistrările DNA, a decis să le facă publice, în întregime.  Reamintim că, pe 1 noiembrie 2013, Florin Anghel i-ar fi cerut lui Mircea Băsescu 280.000 de euro, în caz contrar ameninţând cu dezvăluirea în presă a unor informaţii compromităţoare. Pe 29 mai, fiica lui Bercea, Izaura Anghel, concubinul acesteia, Marius Constantin, şi Grinică Ion Anghel, au mers la Mircea Băsescu, cu aceleaşi amenințări. Cei trei au primit 10.000 de euro de la Mircea Băsescu, fiind prinşi în flagrant de procurorii anticorupţie.

Evenimentul zilei publică în ediția tipărită de mâine, și de la ora 00.00 pe evz.ro, varianta integrală a înregistrărilor făcute de procurorii DNA.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: