Evenimentul Zilei > International > Varianta Delta aduce carantina pentru 45 de localități din Portugalia
Varianta Delta aduce carantina pentru 45 de localități din Portugalia

Varianta Delta aduce carantina pentru 45 de localități din Portugalia

LE NOUVEL OBSERVATEUR (Franţa) - Țara se confruntă cu un număr tot mai mare de persoane infectate cu varianta Delta a Covid-19.

Portugalia, care se confruntă cu o creștere a epidemiei de coronavirus din cauza variantei Delta, a decis să restabilească, vineri, o carantină de noapte în 45 de municipalități, inclusiv Lisabona, a anunțat guvernul, joi, 1 iulie.

„Observăm că, de săptămâna trecută, situația s-a deteriorat din nou”, a declarat ministrul președinției Mariana Vieira da Silva într-o conferință de presă, adăugând că „nu sunt îndeplinite condițiile pentru a spune că pandemia este sub control”.

Anunțul survine după o serie de evenimente care, puse cap la cap, pare să ne ducă, din nou, către un lockdown general. Pe lângă Epsilon și Delta, varianta Lambda nu este deloc de neglijat.

Mai ales că noul coronavirus a găsit o modalitate prin care să se protejeze împotriva vaccinurilor, iar oamenii de știință preconizează că acesta urmează să se transforme într-un super-virus. 

Interdicție de circulație pe drumurile publice în Portugalia

Această „interdicție de circulație pe drumurile publice” se va aplica municipalităților cel mai afectate de rata incidenței Covid-19, inclusiv capitalei portugheze și oraşului Porto, în fiecare zi de la ora 23:00 până la ora 5 dimineaţa.

Reducerea orarelor cafenelelor și restaurantelor, deja în vigoare în Lisabona și în alte două municipalități, va fi, de asemenea, extinsă la 16 orașe noi. Aceste unități își vor închide ușile la 22:30 în timpul săptămânii și la 15:30 în weekend.

Cazurile de coronavirus au crescut în ultimele zile

Miercuri, 30 iunie, Portugalia a depăşit pragul de 2.000 de cazuri noi în 24 de ore, potrivit autorităților sanitare. Acesta este cel mai înalt nivel înregistrat de la jumătatea lunii februarie, când țara de 10 milioane de locuitori se afla în izolare generală.

Varianta Delta a coronavirusului, care a provocat o revenire a contagiunilor în Portugalia în ultimele săptămâni, a devenit predominantă în țară, potrivit datelor făcute publice de Direcția Generală a Sănătății (DGS).

2.000 de cazuri noi în 24 de ore: Portugalia sa confruntat cu o creștere a cazurilor Covid

În Portugalia, peste 50% din populație a primit deja o primă injecție și 32% este complet vaccinată, conform ultimelor date oferite de DGS.

De la începutul pandemiei, Portugalia a înregistrat 17.101 de decese și 882.002 de cazuri, potrivit autorităților sanitare.

 

Traducerea: Rodezia Costea/rcostea/czaharia

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: