Evenimentul Zilei > Actualitate > Vârf de sezon estival, cu scumpiri pe litoral
Vârf de sezon estival, cu scumpiri pe litoral

Vârf de sezon estival, cu scumpiri pe litoral

Preţurile de cazare pe litoral cresc, de mâine, cu 25% în staţiunea Mamaia şi cu până la 20% în sudul litoralului. Tarifele se majorează însă doar pentru turiştii care nu şi-au făcut rezervări, din vreme, la hotelurile din staţiunile de la mare.

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism, Mirela Matichescu, vorbeşte doar de preţurile medii negociate de agenţiile de turism aplicabile din data de 15 iulie. Începând de mâine tarifele de cazare pentru hotelurile all inclusive de 4 stele, în Mamaia, vor fi 260 lei/ persoană/zi. În staţiunea Eforie şi în sudul litoralului preţurile vor fi 200 lei/persoană/zi.

În hotelurile de 4 stele din Mamaia, locul de cazare va costa 170 lei/zi, cu mic dejun. La 3 stele, tariful va fi 140 lei/ persoană, cu mic dejun, pe zi. Iar la hotel de 2 stele, cazarea costă 100 le/persoană/zi. Pentru sudul litoralului, la 4 stele, cu mic dejun, turistul va plăti 135 lei pe zi. La un hotel de  3 stele -110 lei/zi iar la 2 stele, 60 de lei, locul de cazare, fără mic dejun. Potrivit preşedintelui ANT, „preţurile în full sezon cresc în Mamaia cu până în 25 % iar în sudul litoralului cu până în 20%, fiind o marjă maximă”

Preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, Mohammad Murad, ţine să precízeze că scumpirile se aplică doar turiştilor care cumpără, de acum încolo, sejururi pe litoral. “De fap, nu există o creşterele a preţurilor. Oferta este standard. Până în data de 15 iulie au fost rezervările pe early booking unde era minus 25%. Acum, revin la normal. Nu mai există reducerile. Dacă turistul cumpără acum, nu mai are reducere. Era o facilitate pentru cei care au cumpărat în avans şi au avut reduceri chiar şi de 50%” a explicat Mohammad Murad.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.