Evenimentul Zilei > International > Vara de vis a devenit o tragedie de nedescris! 14 tineri au căzut de la etajul patru cu tot cu balcon
Vara de vis a devenit o tragedie de nedescris! 14 tineri au căzut de la etajul patru cu tot cu balcon

Vara de vis a devenit o tragedie de nedescris! 14 tineri au căzut de la etajul patru cu tot cu balcon

Cinci studenţi irlandezi şi unul cu cetăţenie irlandezo-americană şi-au pierdut viaţa după ce au căzut cu balconul situat la etajul al patrulea al unui bloc din oraşul Berkeley, California.

Tinerii irlandezi Olivia Burke, Eoghan Culligan, Niccolai Schuster, Lorcan Miller, Eimear Walsh, toţi în vârstă de 21 de ani, şi americanca Ashley Donohoe, 22 de ani, au murit ieri chiar în toiul petrecerii aniversare commune, după ce balconul în care ieşiseră a cedat şi s-a prăbuşit, aruncând în gol, de la etajul al patrulea, nu mai puţin de 13 persoane.

Patru din tineri au murit pe loc, în zorii zilei de marţi, iar ceilalţi doi la spital unde fuseseră duşi în stare critică. Alţi şapte tineri irlandezi, grav răniţi, au fost internaţi, medicii fiind deosebit de rezervaţi în ceea ce priveşte şansele lor de supravieţuire.    

Martorii oculari – doi dintre tinerii petrecăreţi se aflau în interiorul apartamentului în momentul producerii catastrofei – spun că balconul de 1,5 metri pe 3 metri era plin până la refuz în momentul în care s-a auzit o trosnitura infernală însoţită imediat de urletele victimelor.

“Am crezut că e cutremur, unul de mare intensitate”, a declarat vecina de la trei, Silvia Biswas, în vârstă de 39, care locuieşte împreună cu soţul în apartamentul situat exact sub cel care a rămas fără balcon.

Autorităţile locale americane, cele din  Irlanda, precum şi numeroşi colegi, prieteni ai celor şase tineri plecaţi mult prea devreme şi-au exprimat neîntrerupt, în ultimele 24 de ore, şocul şi regretul pentru teribila tragedie care a nenorocit şase familii pe viaţă. Poliţia americană, alături de experţi în construcţii, investighează cauzele acestui accident mai ales că este vorba despre o construcţie nouă, dată în folosinţă în 2006, după cum relatează Los Angeles Times. Zona în care s-a produs tragedia este la câteva străzi de centrul oraşului

Sute de studenţi irlandezi se află, în prezent, de teritoriul Statelor Unite în cadrul unui program care le permite să muncească pe perioada verii.