Evenimentul Zilei > Economie > Vara aduce un record de angajări. Există și un sector unde românii nu se înghesuie
Vara aduce un record de angajări. Există și un sector unde românii nu se înghesuie

Vara aduce un record de angajări. Există și un sector unde românii nu se înghesuie

În această vară în România s-au făcut cu 50% mai multe angajări decât în aceeași perioadă a anului trecut, potrivit celei mai mari platforme de recrutări online din țara noastră.

Cele mai multe recrutări s-au făcut în retail, IT, firme de curierat, fabrici, dar și clinici private și farmacii, mai puțin în supermarketuri deoarece oamenii se tem de expunerea prea mare la virus, scrie stirileprotv.ro.

Vlad Curtifan, Best Jobs România: ”Știm că vară, e o perioadă când interesul angajaților scade foarte mult, având în vedere că e o perioadă a concediilor, dar situația din piața muncii pe fondul crizei și a instabilității economice a făcut în așa fel încât cifrele din acest punct de vedere să fie mai mari”.

”Interesant este că de când am început această criză, angajații, candidații au mers către acest domeniu, de retail, însă, luna trecută am avut o scădere de 60% a aplicărilor pentru retail”, explică acesta.

De asemenea, in această perioadă foarte multe companii au fost nevoite să suplimenteze numărul angajaților pentru a-și dezvolta serviciile online.

La o firmă de cablaje din Ciugud, județul Alba, au fost angajați 18 de oameni numai în ultimele luni și ar mai fi nevoie de electricieni și ingineri, dar recrutările sunt făcute în condiții speciale.

”La interviu li s-a luat temperatura, au fost doar într-un spațiu special amenajat, au păstrat distanța socială, iar persoanele acceptate au putut începe munca doar după 14 zile în care i-am rugat să stea cât mai mult izolați”, declară Laura Moga Pema, proprietara unei companii de cablaje.

Pentru că sunt mai multe comenzi online ca niciodată o firmă de curierat a angajat recent numai puțin de 130 de curieri, manipulanți și operatori pentru call center.

”În această perioadă recrutăm mult mai ușor față de aceeași perioadă a anului trecut pentru că foarte mulți își caută un loc de muncă și sunt dispuși să facă o reconversie profesională. Spre exemplu, am recrutat oameni din horeca, ospătari, chelneri”, spune Elena Anghel, director HR firmă de curierat

Potrivit unui studiu din anul 2019, aproape 70% dintre români sunt dispuși să-și schimbe meseria, iar cei mai deschiși la o schimbare sunt angajații cu vârste cuprinse între 31 și 50 ani.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: