Unul din stâlpii de iluminat de la un capăt al podului Traian, peste Mureș, în orașul Arad, a fost înclinat periculos de vijelie, și stă să cadă.

”De la ora 16,00, de la intrarea în vigoare a codului galben, până la aceasta oră, am înregistrat un nuc căzut pe strada Nicolae Dăban din Arad, cu crengile pe firele de electricitate, un stâlp de lemn care stră să cadă pe șosea, în satul Cintei, comuna Zărand, un fir de curent electric a căzut pe stradă  în localitatea Turnu. Un alt cocap a căzut pe șosea la Sintea Mare, sunt mai mulți stâlpi înclinați cu risc de cădere pe șosea În Arad, un stâlp a căzut la Secisigiu, iar tabla de pe acoperișul unui bloc, tot din municipiul Arad, a fost deprinsă”, arată reprezentanții ISU Arad. în plus, pompierii au trebuit să intervină și la câteva incendii de hornuri, în această perioadă.

Și în județul Timiș, pompierii au avut probleme cu mai multe incendii la coșurile de fum în Urseni, Sânandrei, Timișoara (strada Bârsei), Șag, Ghilad, Carani.

” Ca urmar a avertizării de fenomene meteo periculoase Cod Galben de vânt, valabil până mâine la ora 16, la nivelul ISU Timiş a fost activată grupa operativă la sediul inspectoratului.

Până în acest moment, au fost multiple solicitări la incendii coșuri de fum şi degajări copaci căzuți şi elemente de construcție cu pericol de cădere. Personalul din cadrul inspectoratului a fost alertat şi tehnica de intervenție este pregătită pentru a interveni în orice moment. Recomandăm cetățenilor să rămână în locuințe şi să evite deplasarea pe afară pentru a evita orice pericol. De asemenea, în cazul unui incendiu, anunţaţi evenimentul la numărul unic de urgență 112, întrerupeţi alimentarea cu energie electrică şi gaze naturale şi aşteptaţi sosirea echipajelor de intervenție”, transmite Elene Megherea, purtătoarea de cuvânt a ISU Timiș. Între timp, în Timișoara e în pericol să se desprindă tabla de pe acoperișul unui bloc într-un cartier central, a căzut un plop, pe o șosea, și mai multe fire de electricitate au fost rupte. La Tomnatuc, un copac s-a prăbușit peste o mașină, iar îN Timișoara, pompierii au mai trebuit să degajeze acoperișul unei case și al unei hale, dar și să stingă un incendiu izbucnit la un transformator electric.