Evenimentul Zilei > Politica > Vanghelie s-a sucit parțial: „Nu l-am înjurat pe Ponta. Îmi mențin afirmațiile despre Ghiță”
Vanghelie s-a sucit parțial: „Nu l-am înjurat pe Ponta. Îmi mențin afirmațiile despre Ghiță”

Vanghelie s-a sucit parțial: „Nu l-am înjurat pe Ponta. Îmi mențin afirmațiile despre Ghiță”

Vicepreședintele PSD s-a năpustit cu pumnii și picioarele asupra unor paparazzi, pe care i-a acuzat că-l urmăresc la ordinele lui Sebastian Ghiță și Victor Ponta.

O publicație online tabloidă, wowbiz. ro, a publicat luni seară un filmuleț în care primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, la acea oră vicepreședinte al PSD, este implicat într-un incident violent cu un grup de persoane, pe motiv că acestea îl urmăresc. În imagini se vede cum Vanghelie a blocat cu limuzina sa maşina paparazzilor şi a început să-i înjure.

„Băă, îl arestăm pe Ghiţă, f… m… mă-tii. Îl arestăm pe Ghiță (n.r. – Sebastian Ghiță, deputat PSD), mă”, strigă Vanghelie nervos, în timp ce trage de portieră. „F… m… în gură cu Ghiță și cu Ponta al vostru”, înjură vicepreşedintele PSD. El îi ameninţă pe cei care îl filmează că le rupe picioarele şi că a trimis „şapte maşini” pe urmele lor.

„Dacă vă mai prind o dată vă bag în spital”, urlă Vanghelie, în timp ce dă cu pumnii şi picioarele în maşină. La câteva ore după apariția acestor imagini, vicepreședintele PSD a venit la ședința conducerii de partid, unde și-a îndulcit tonul și a negat că l-ar fi înjurat pe șeful său pe linie de partid. Acest pas înapoi nu l-a scăpat însă de „autosuspendare”.

„Există viață și după campanie”

„Nu aţi înţeles bine, nu îl înjuram pe dl. Ponta”, a spus primarul Sectorului 5, înainte de reuniunea PSD. El a susținut că urmăritorii săi nu erau paparazzi, ci angajații unei firme din Ilfov. „Este o firmă din strada Maxim Gorki, nr. 14, din Voluntari, județul Ilfov, punct de lucru Bd. Mircea Eliade, nr. 18. Această firmă de ocupă cu alte lucruri – văd că nu au oameni care să se ocupe de presă (…) Sunt bine informat”, a declarat Vanghelie.

Ulterior, el a reacționat cu calm la decizia „autosuspendării” sale din partid. „Cred că am avut ghinion să pic în toiul problemelor cu celelalte probleme. M-am cerut singur să mă autosuspend la pachet. Sunt de 20 de ani în politică și am observat că după fiecare campanie există viață. Îmi mențin afirmațiile legate de Ghiță”, a spus primarul Sectorului 5, ignorând avertismentele șefului său de partid, care îi ceruse și lui, și lui Ghiță, „să se potolească”, altfel riscă sancțiuni mai dure.

Amenințări cu bătaia și insulte

Primarul sectorului 5 a avut un conflict violent cu Victor Ponta în 2005, la congresul PSD, când Vanghelie îl susținea pe Ion Iliescu, iar actualul premier pe Mircea Geoană. După ce Vanghelie l-a făcut pe Geoană „maimuțoi implementat”, el a urlat la Ponta „tu distrugi partidul asta” și chiar s-a apropiat amenințător, moment în care acesta i-a spus că se fac de râs amândoi. Și l-a congresul PSD din 2010, Vanghelie s-a ciocnit de Ponta și, pe culoare, i-a transmis că el va sta la prezidiu și „i-o va da de sus”. Ponta nu a uitat incidentele cu Marian Vanghelie și, după ce a preluat conducerea PSD, a decis schimbarea primarului Sectorului 5 din funcția de președinte al PSD București.