Van Basten, demisie de onoare

Van Basten, demisie de onoare

Marco van Basten a demisionat, astăzi, din funcţia de antrenor al echipei olandeze de fotbal Ajax Amsterdam, motivând că nu a reuşit să atingă obiectivul impus de conducerea clubului, calificarea în Liga Campionilor, informează AFP.

În ultim meci din actualul sezon al campionatului olandez, „lăncierii” vor fi conduşi de pe banca tehnică de secundul John van Schip.

Într-un comunicat publicat pe site-ul oficial al grupării se precizează că Van Basten „a ajuns la concluzia că nu şi-a atins obiectivele fixate la începutul sezonului şi are sentimentul că nu va putea mai mult mult în sezonul viitor”.

Marco van Basten (44 de ani), fostul antrenor al naţionalei Olandei, a preluat conducerea tehnică a echipei din Amsterdam ân iulie 2008.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cu o etapă înainte de finalul campionatului, „lăncierii” ocupă locul trei, cu 65 de puncte, fiind devansată de AZ Alkmaar (77 de puncte) şi de Twente (69 de puncte).

Olanda are dreptul de a trimit două echipe în sezonul viitor al Ligii Campionilor, una direct în grupe şi una în preliminarii.