Evenimentul Zilei > Politica > Vama Siret a fost blocată. Peste 100 de persoane protestează în faţa PTF Siret | FOTO
Vama Siret a fost blocată. Peste 100 de persoane protestează în faţa PTF Siret | FOTO

Vama Siret a fost blocată. Peste 100 de persoane protestează în faţa PTF Siret | FOTO

Peste 100 de persoane s-au adunat în această dimineaţă în faţa Punctului de Trecere a Frontierei Siret şi protestează faţă de intrarea în vigoare a restricţiilor privind importul unor produse de strictă necesitate.

Iniţial, protestarii au blocat traficul pe drumul care duce spre vamă, circulând cu maşinile doar cu câţiva kilometir pe oră ori pur şi simplu împingându-le, susţinând că au rămas fără combustibil.

La 11.30, sensul de mers spre Ucraina era blocat. La faţa locului au ajuns şi reprezentanţi ai Poliţiei şi Jandarmeriei. Poliţiştii încearcă să degajeze traficul, însă cele peste 100 de persoane refuză să renunţe la protestul lor.

Oamenii legii au încercat să reţină permisele de conducere ale mai multor conducături auto implicaţi în protest, însă protestarii au reacţionat, poliţiştii renunţând pentru moment la intenţiile lor de sancţionare contravenţională ale celor care au blocat traficul.

Potrivit noilor reglementări, valoarea maximă a bunurilor care pot fi introduse în România din ţările non UE este de 300 de euro. Numai că, în acest plafon există o serie întreagă de interdicţii în ceea ce priveşte produsele accizabile, dar şi zahărul.

Spre exemplu, o persoană poate aduce din Ucraina doar un kilogram de zahăr, în timp ce la tutun, alcool şi carburant restricţiile sunt foarte bine definite şi sunt în vigoare de mai multă vreme.

Legislaţia permite introducerea din Ucraina a două pachete de ţigări de persoană, 50 de trabucuri sau 250 de grame de tutun de fumat. În privinţa băuturilor alcoolice, cantităţile permise sunt un litru de alcool cu o concentraţie de peste 22 de grade, doi litri de alcool cu o concentraţie mai mică de 22 de grade, patru litri de vinuri liniștite şi 16 litri de bere.

Măsurile restrictive la intrarea în România dinspre Ucraina, prin punctele de trecere a frontierei de la Siret, Sighet şi Halmeu, au fost impuse de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi au intrat în vigoare de pe 15 februarie, începând cu ora 0.00.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: