Valul 5 al pandemiei de COVID-19 amenință România! Următorul val este "cronica unei nenorociri anunțate" și poate veni cu numeroase decese

Valul 5 al pandemiei de COVID-19 amenință România! Următorul val este "cronica unei nenorociri anunțate" și poate veni cu numeroase decese Sursa: Pixabay

Doctorul Mihai Craiu vine cu o previziune sumbră pentru România. Acesta susține că nu vom fi ocoliți de valul 5 al pandemiei de COVID-19, ci din contră. Dacă autoritățile nu iau măsuri radicale, este posibil să avem parte de "cronica unei nenorociri anunțate", cu un număr crescut de decese.

Mihai Craiu a decis sâmbătă să prezinte situația în care se află România cu privire la pandemia provocată de COVID-19. Medicul susține că mulți nu dau o mare importanță următorului val care ar putea să apară, ci se bucură de numărul mic de infectări care au fost anunțate de autorități în ultima perioadă. Chiar dacă pare că situația este una bună și lucrurile se îndreaptă, realitatea nu este deloc aceasta.

Într-o postare făcută pe pagina Spitalul Virtual pentru Copii, medicul Mihai Craiu susține că România are o rată destul de scăzută în ceea ce privește imunizare și mulți neagă existența acestui virus, care pare să ne aducă un nou val de infectări, de data aceasta cu mult mai mulți morți.

"Subiect de îngrijorare global... Unii au treabă cu petrecerile din minivacanță... Alții se uită la cele 2104 cazuri confirmate de COVID-19 în România ieri și răsuflă ușurați, zicând "gata am scăpat"... Alții se uită la știri și văd raportul Reuters cu cele 27.717 cazuri noi diagnosticate, acum 2 zile, în Cehia. Țara care are tot 13 milioane de doze de vaccin administrate până acum, la o populație de 10.7 milioane, adică 55% față de cea din România! Una peste alta situația epidemiologică este într-o evoluție continuă, chiar dacă niște tulburați încă neagă îngrijorătoarea realitate", a scris Mihai Craiu pe Facebook.

Ne puteți urmări și pe Google News

Autoritățile trebuie să ia măsuri dure! Mihai Craiu consideră că vaccinarea este una dintre armele care ar putea stopa pandemia

În postarea făcută pe rețelele de socializare, cadrul medical vorbește despre valul 5 al pandemiei de COVID-19 și despre măsurile pe care autoritățile ar trebui să le impună din timp. De asemenea, medicul ne încurajează pe toți să ne vaccinăm. Mihai Craiu își dorește ca oamenii să asculte doar sfaturile persoanelor calificate în această profesie și să se gândească la viitor, care ar putea veni cu un scenariu mult mai greu decât ce a fost până acum.

"Concluziile mele: 1. Ce este mai greu abia vine... 2. Dintre toți cei aflați la risc în fața SARS-CoV-2, copiii au cel mai mic risc! 3. Vaccinarea foarte modestă (circa un sfert) a persoanelor de peste 80 de ani și modestă în general, în România, va aduce repede un nou val, cu multe decese prevenibile. 4. Încrederea în vocile autorizate prin calificare profesională și prin competență este în scădere în România. 5. Dacă mergem pe același drum este cronica unei nenorociri anunțate... Cei care încă mai ezitați, mergeți la vaccinare, acum”, a precizat Mihai Craiu.