Evenimentul ZileiJustitieValer Marian, 13 întrebări-cheie pentru judecătorul Ionuţ Matei. Legătura cu Coldea

Valer Marian, 13 întrebări-cheie pentru judecătorul Ionuţ Matei. Legătura cu Coldea

Valer Marian, 13 întrebări-cheie pentru judecătorul Ionuţ Matei. Legătura cu Coldea
Fostul senator Valer Marian i-a adresat 13 întrebări judecătorului Ionuţ Matei, cel care s-a pronunţat în dosarul Ferma Băneasa alături de judecătoarele Florentina Dragomir şi Ioana Alina Ilie.

Fostul senator Valer Marian a demarat o anchetă jurnalistică cu privire la judecătorul Ionuţ Matei, cel care a dat senţinţe pe bandă rulantă în dosarul cunoscut sub numele de ”Ferma Băneasa”.

Valer Marian: ”În scopul finalizării unei anchete jurnalistice, vă solicit să-mi răspundeţi la urmatoărele întrebări:

1. Este adevarat ca ati fost recomandat fostului presedinte Traian Basescu pentru numirea in functia de vicepresedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie(ICCJ) de catre generalul Florian Coldea, care detinea in perioada respectiva functia de prim-adjunct al directorului Serviciului Roman de Informatii(SRI)?

2. Ati preluat functia de sef al Structurii de Securitate de la ICCJ la cererea sau la recomandarea generalului Florian Coldea? Ce atributii ati avut in calitate de presedinte al Structurii de Securitate de la ICCJ? Care a fost temeiul legal al infiintarii si functionarii acestei structuri? De ce a fost aleasa o denumire care aminteste de vechea Securitate?

3. Este adevarat ca in proiectul prezentat cand ati candidat pentru functia de vicepresedinte al ICCJ ati mentionat ca doriti o colaborare cat mai stransa cu SRI? Cum ati colaborat cu SRI si care a fost temeiul legal al acestei colaborari?

4. Cate intalniri si convorbiri ati avut cu generalul Florian Coldea, fostul sef operativ al SRI, cu generalul Dumitru Dumbrava, fost sef al Directiei Juridice din SRI, si cu generalul Adrian Ciocarlan, fost sef al Directiei Apararea Constitutiei din SRI, iar din 2016 adjunct al directorului SRI? Care a fost temeiul legal si scopul acestora?

5. Ati fost membru al aceleiasi loji masonice, SR 98 Sfantu Gheorghe din cadrul Marii Loji Nationale a Romaniei, cu judecatorul Lucian Netejoru, seful Inspectiei Judiciare din CSM (din 2015), si cu generalul SRI Adrian Ciocarlan, succesorul lui Florian Coldea si actualul om forte din SRI? Daca ati declarat apartenenta la aceasta organizatie masonica in declaratia de interese? Daca, la intrarea in masonerie, „nasul” dvs. si al judecatorului Netejoru, respectiv membrul anterior al lojii care v-a recomandat, a fost generalul SRI Adrian Ciocarlan?

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE


Accesează: