Valer Marian: “Procurorul DNA Ciprian Man este un mincinos! Nu a plătit cerbul împuşcat!”
Editura Evenimentul si Capital

Valer Marian: “Procurorul DNA Ciprian Man este un mincinos! Nu a plătit cerbul împuşcat!”

Procurorul Man (foto dreapta, cu pălăriuţă) după o vânătoare FOTO: Arhiva EVZ
Autor: | | 0 Comentarii | 2213 Vizualizari

Apar noi şi noi amănunte relevante în presupusul caz de braconaj al procurorului Ciprian Man, de la DNA Oradea. Dezvăluirile aparţin fostului procuror Valer Marian, ex-senator în ultimele două legislaturi

Investigatorul Valer Marian, fost procuror şi ex-senator, continuă ancheta pe care o face în cazul procurorului Ciprian Man, de la DNA Oradea, pe care îl acuză de o braconaj care ar fi avut loc pe 19 Decembrie anul trecut. Valer Marian susţine că procurorul DNA minte în dreptul la replică pe care l-a trimis, săptămâna trecută, către două cotidiene naţionale – EVZ şi Cotidianul – şi alte două publicaţii online – psnews.ro şi luju.ro. În sprijinul afirmaţiilor sale, anchetatorul aduce şi documente relevante. Vă redăm mai jos, concluziile investigaţiilor sale. Intertitlurile aparţin redacţiei. Este intersant de aflat ce ar mai putea adăuga procurorul Man după noile dezvăluiri. Aşteptăm, evident, o reacţie din partea sa, pe care, bineînţeles, o vom publica integral. Pentru a reîmprospăta memoria cititorilor noştri, amintim că Evenimentul zilei a mai scris, în câteva rânduri, despre faptele “Procurorului Mandarină”. Aceste texte le puteţi găsi aici, aici, aici şi aici.

Un drept la replică cu minciuni prin omisiuni

“Minciuna are picioare scurte, în cazul procurorului Ciprian Man, poreclit Mandarină, procuror șef al DNA Oradea în perioada 2014-2017. Recent, în premieră națională, Structura Centrală a DNA, cu știința și aprobarea procurorului șef Laura Codruța Koveși a solicitat imperios mai multor publicaţii naționale să publice punctul de vedere al procurorului Man referitor la un articol intitulat «Braconierul recidivist de la DNA», în care s-a devoalat că acesta a participat în data de 19 decembrie 2017, împreună cu alte șapte persoane, la o vânătoare la care au fost masacraţi nouă cerbi lopătari, inclusiv masculi, în condițiile în care fostul șef al DNA Oradea avea eliberată autorizație pentru un singur cerb lopătar femelă (n.a. – o ciută).

Proprietarului fondului de vânătoare i s-a clasat dosarul de la DNA înainte de vânătoarea din Decembrie 2017

Punctul de vedere al lui Man este plin de minciuni, pe care am început să le demontăm. Cea mai gogonată minciună a fost aceea că doar la vânătoarea respectivă l-a cunoscut pe afaceristul Dorel Ungur, proprietarul fondului de vânătoare Goroniște și președintele Asociației de Vânătoare Crișana Hunting, care i-a eliberat autorizația de vânătoare procurorului Man. Am demontat această minciună invocând și prezentând o ordonanță de clasare emisă de DNA Oradea cu puțin timp înainte de vânătoare, în dosarul nr. 120/P/2014, care a fost înregistrat și tergiversat în perioada în care Man a fost șeful acestui serviciu teritorial. În acest dosar penal Ungur a avut calitatea de suspect, iar Asociația Crișana Hunting a avut calitatea de inculpată. Această ordonanță a fost emisă în data de 25 octombrie 2017 de procurorul Cristian Ardelean, cunoscut ca fiind cel mai bun prieten și colaborator al lui Man, care l-a folosit ca unealtă în instrumentarea frauduloasă sau abuzivă și a altor dosare.

Era sau nu, în 2009, procurorul DNA Man vânător autorizat şi membru al unei asociaţii de profil?

În punctul său de vedere, procurorul Man afirmă, ritos, că nu ar fi comis infracţiune de braconaj în data de 20 octombrie 2009. Ori, este curios că a deţinut armă de vânătoare și a participat la vânătoare la data respectivă, având în vedere că în declaraţia de interese pe anul 2009, ca și pe anii 2010 și 2011, Man nu a consemnat că ar fi membru al vreunei asociaţii de vânătoare. Pentru a dobândi permis şi armă de vânătoare și pentru a i se elibera autorizaţie de vânătoare era obligatoriu să dețină calitatea de membru al unei asociații de vânătoare. În consecință, în lipsa acestei calități, participarea sa la vânătoare intră sub incidența infractiunii de braconaj.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate