Anghel Iordănescu a luat poziție după ce Mircea Lucescu a acordat un interviu incendiar în „Gazeta Sporturilor” și a rememorat episoade din timpul rivalității Steaua – Dinamo, anii ’80. „Il Luce” îl indica pe Valentin Ceaușescu drept „sforarul” care ajuta în culise echipa din Ghencea. Fost tehnician al „roș-albaștrilor”, Iordănescu a avut o reacție vehementă și a spus că Lucescu a avut frustrări.

„Nu sunt de acord cu el. Nu știu dacă a fost normal să mânjească iubirea și pasiunea oamenilor de fotbal din acea perioadă, prin ceea ce a declarat. Nu mă așteptam. Este dureros. Fotbalul a început cu el și, probabil, dacă-l ascultăm, se va sfârși tot cu el.

Repet, eu îi port un respect deosebit, dar e nedrept că Mircea Lucescu a făcut acele declarații la adresa lui Valentin Ceaușescu, cel care a fost dezamăgit de ceea ce s-a spus și s-a scris. El era un om cu foarte mult bun simț. Niciodată nu și-a permis să coboare pe culoar și să dea mâna cu adversarul! Niciodată nu a influențat vreun arbitru!

Valentin Ceaușeșcu nu a ajutat numai Steaua, el a fost alături de echipa națională la calificarea României de la Campionatul Mondial din 1990. În interpretarea lui Mircea Lucescu s-a simțit că a fost frustrat. Întotdeauna a suferit la capitolul fair-play”, spus Iordănescu la Telekom Sport.