Evenimentul Zilei > Justitie > Un caz similar cu cel din VASLUI. Tinerii care au VIOLAT o elevă de liceu se află în LIBERTATE. Ce au decis magistraţii
Un caz similar cu cel din VASLUI. Tinerii care au VIOLAT o elevă de liceu se află în LIBERTATE. Ce au decis magistraţii

Un caz similar cu cel din VASLUI. Tinerii care au VIOLAT o elevă de liceu se află în LIBERTATE. Ce au decis magistraţii

Trei tineri din Vălenii de Munte se află încă în libertate, după ce au agresat sexual o elevă de liceu, iar apoi au ameninţat-o cu moartea.

Potrivit Observatorului de Prahova, violul s-ar fi petrecut în octombrie 2014, când victima a fost sunată de un tânăr de 17 ani care s-a dat drept un coleg de al ei şi a invitat o în oraş. Atunci a ajuns la întâlnire, fata a descoperit că tânărul era însoţit de încă doi băieţi.

"În timpul în care coresponda cu victima prin mesaje, unul din tineri le-a spus prietenilor săi că victima a mai întreţinut raporturi sexuale cu alţi băieţi şi le-a dat de înţeles că toţi trei ar putea avea raporturi sexuale cu ea", se arată în fragmentele din rechizitoriu, conform sursei citate.

La scurt timp agresorii au ameninţat-o cu un cuţit şi apoi au violat-o. Tot din probele de la dosar ies la iveală şi injurii la adresa victmei. Unul din agresori i s-a adresat extrem de dur şi i-a spus că el a fost închis la şcoala de corecţie pentru omor.

Agresorii au susţinut, la audieri, că nu au constrâns tânăra să întreţină raporturi sexuale, iar amenintarea cu briceagul ar fi fost doar o glumă. Magistraţii Tribunalului Prahova au considerat că cei trei tineri nu merită să ajungă după gratii, deşi dovezile erau clare, iar printre probele la dosar se afla şi o filmare din telefonul mobil al unuia dintre făptaşi din care reieşeau agresiunile.

Doi dintre băieţi au fost sancţionaţi cu măsura educativă a asistării zilnice pe o durată de 6 luni, iar al treilea cu măsura educativă a supravegherii pe o durată de 4 luni ceea ce înseamnă că practic sunt liberi, dar trebuie să se prezinte periodic la poliţie. Totodată ei trebuie să achite şi daune morale de 25.000 de lei. Atât procurorii, cât şi victima au contestat la Curtea de Apel Ploieşti soluţia Instanţei.