Vacanța de schi începe pentru elevii din ultimele 14 județe. Ceilalți se întorc la școală

Vacanța de schi începe pentru elevii din ultimele 14 județe. Ceilalți se întorc la școală Sursa foto: dreamstime.com

Elevii din București și peste 20 de județe din România încep, luni, prima zi de cursuri din modulul 4. Pe de altă parte, școlarii din alte 14 județe intră în vacanța de schi, care va dura o săptămână.

Elevii și copiii de grădiniță din București și din 25 de județe se întorc la școală de luni, 26 februarie. Aceștia vor începe modulul 4 de cursuri, după o săptămână de vacanță de schi.

Vacanță de schi pentru elevii din 14 județe

Conform structurii anului școlar actual, elevii din alte 14 județe intră în vacanța mobilă. Aceasta se va încheia luni, 4 martie, când vor reveni la cursuri. De altfel, elevii de clasa a XII-a vor începe săptămâna viitoare cu simularea Bacalaureatului 2024.

Primii care au încheiat vacanța mobilă au fost elevii din județele Bistrița-Năsăud și Satu Mare. Aceștia s-au întors s-au întors la școală luni, 19 februarie, în modulul al 4-lea de cursuri.

Ne puteți urmări și pe Google News
Vacanță schi

Elevi. Sursa foto: Arhiva EVZ

Județele care încheie modulul trei

Elevii și copiii de grădiniță din București și din 25 de județe încep luni, 26 februarie, modulul 4 de cursuri. Aceștia se vor întoarce la școală după o săptămână de vacanță mobilă, arată Edupedu.ro.

În același timp, școlarii din Alba, Arad, Bacău, Brașov, Constanța, Dolj și Maramureș vor intra avea liber. De asemenea, și elevii din Mehedinți, Mureș, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea și Vâlcea se numără printre județele care vor intra în vacanța mobilă. Acestea au terminat ultima săptămână din modulul 3 de cursuri vineri, 22 februarie.

Vacanta schi

Elevi. Sursa foto: Chernetskaya | Dreamstime.com

Vacanță pentru elevii din 14 județe

Vacanța de schi este stabilită de fiecare inspectorat școlar, pe fondul consultărilor cu părinții, elevii și partenerii instituționali. Aceasta a fost integrată prima dată în anul școlar 2022-2023. Decizia Ministerului a venit după numeroasele insistențe venite din partea presiunea patronilor de resorturi de schi și instalații de transport pe cablu.

Această vacanță de schi a fost concepută ca fiind „mobilă”, fiecare județ având o structură diferită a anului școlar,  3 și 4 fiind diferite ca durată.

Conform Ministerului, anul școlar 2023-2024 are o durată de 36 de săptămâni de cursuri și cinci vacanțe școlare. În anul școlar 2024-2025, cursurile încep din 9 septembrie și se vor încheia în 20 iunie.