Evenimentul Zilei > Monden > Va fi bătaie pentru aceste obiecte făcute celebre de vedetele de la Hollywood
Va fi bătaie pentru aceste obiecte făcute celebre de vedetele de la Hollywood

Va fi bătaie pentru aceste obiecte făcute celebre de vedetele de la Hollywood

O licitație de proporții îi poate face fericiți pe mulți iubitori ai cinematografiei.

Pasionații de cinematografie, cărora le permite buzunarul, au ocazia rară de-a intra în posesia unor obiecte de valoare, care au fost folosite de mari nume de la Hollywood în filme care au făcut istorie. Geaca lui Tom Cruise din „Top Gun” sau cizmele pe care le-a încălțat Julia Roberts în „Pretty Woman” vor fi scoase la o lictiație ce este programată pentru luna decembrie a acestui an.

Colecționarii pot alege din peste 1.000 de obiecte de recuzită care au contribuit la realizarea unora dintre cele mai vizionate filme. Dar prețurile sunt pe măsura valorii. De exemplu, geaca din piele a lui Tom Cruise, care a interpretat personajul Pete „Maverick” Mitchell, în „Top Gun”, este estimată la un preț de pornire ce variază între 12.000 şi 16.000 de lire sterline, conform siteului retetesivedete.ro.

De asemenea, cizmele Juliei Roberts valorează minimum 10.000-15.000 de lire sterline și este interesant de văzut cât vor fi dispuși fanii actriței să liciteze la momentul în care vor intra în joc încălțările.

Recuzita, care face parte din Prop Store Entertainment Memorabilia Live Auction, a fost strânsă de patronul Stephen Lane, cel care este patronul Prop Store, prin intermediul relațiilor de prietenie pe care le are printre cineaşti, actori şi oficiali ai echipelor de filmare, companii de producţie şi diverși colecţionari.

Muncă asiduă de colecționar împătimit

„Prop Store a luat naştere din pasiunea mea de colecţionar aşa că totul se reduce la bucuria căutării. Multe dintre aceste artefacte sunt aruncate pur şi simplu la finalul producţiei, sau aşa se obişnuia odinioară. Sunt pur şi simplu eliminate sau vândute. Iar asta înseamnă că se risipesc”, a declarat Stephen Lane.

Printre obiectele de mare valoare ce vor fi licitate se numără sabia laser din recuzita personajului Obi-Wan Kenobi în „Star Wars: Revenge of the Sith”, estimată la o valoare de 80.000 – 120.000 de lire sterline, pălăria din fetru purtată de personajul Joker, interpretat de Jack Nicholson, în „Batman” (1989), estimată la o sumă cuprinsă între 20.000 şi 30.000 de lire sterline, şi costumul sport MI6 purtat de James Bond în „Skyfall”, evaluat la 15.000 de lire sterline.

De asemenea, geaca din piele roşie purtată de Brad Pitt în „Fight Club” (1999) este estimată la o sumă cuprinsă între 20.000 şi 30.000 de lire sterline.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: