Evenimentul Zilei > Actualitate > Va aduna sub același acoperiș cei mai străluciți cercetători, designeri, inventatori și finanțatori: Vrei la Muzeul Viitorului? | VIDEO
Va aduna sub același acoperiș cei mai străluciți cercetători, designeri, inventatori și finanțatori: Vrei la Muzeul Viitorului? | VIDEO

Va aduna sub același acoperiș cei mai străluciți cercetători, designeri, inventatori și finanțatori: Vrei la Muzeul Viitorului? | VIDEO

Este consacrat inovațiilor tehnologice şi nu numai atât.

Emiratul Dubai a anunțat că va realiza, până în 2017, un 'Muzeu al Viitorului, consacrat inovațiilor tehnologice', transmite AFP.

Clădirea de forma unui imens inel oval va avea șapte etaje și va fi amplasată în apropierea principalei axe rutiere din Dubai, nu departe de Burj Khalifa, cel mai înalt turn din lume, cu cei 828 metri ai săi. Construcția va costa în jur de 136 de milioane de dolari.

O destinaţie

Unul dintre cele șapte emirate care alcătuiesc Emiratele Arabe unite, Dubaiul se impune tot mai mult ca important centru regional de afaceri și destinație turistică deosebită și intenționează să devină și 'o destinație mondială pentru inventatori și antreprenori', a declarat suveranul emiratului, șeicul Mohamed Ben Rached Al-Maktoum, la lansarea proiectului.

Va oferi oportunităţi

Muzeul Viitorului 'va aduna sub același acoperiș cei mai străluciți cercetători, designeri, inventatori și finanțatori', potrivit autorilor proiectului. Vor exista laboratoare de inovație din domenii precum sănătate, educație, orașe inteligente, energie și transport. Muzeul va fi și o platformă pentru expunerea și testarea celor mai recente inovații ale giganților tehnologiei și va oferi oportunități de colaborare cu firme, mari universități și centre de cercetare din lume.

„Muzeul Viitorului va fi un incubator de idei și concepții reale, motor al inovației', a subliniat șeicul Mohamed Ben Rached, arătând că emiratul nu vrea 'să fie la remorca altora' într-o lume 'angajată într-o nouă eră…a marilor revoluții tehnologice”.